Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λ. Θεόκλητος: Καταστροφική η αναδιάρθρωση χρέους

Πηγή: insurancedaily.gr

Η λύση της αναδιάρθρωσης είναι καταστροφική, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα συνεπάγεται επ’ αόριστο αναβολή της δυνατότητας προσέγγισης των διεθνών αγορών, είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Λεωνίδας Θεόκλητος σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι ακόμη και η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν ωφελεί κανένα.
 
Ο κ. Θεόκλητος ανακοίνωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική πρόκειται να προβεί άμεσα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος της αύξησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II. 

Ο κ.Θεόκλητος εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα δημιουργήσει πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες για δημιουργία ισχυρών σχημάτων, ενώ άλλες ασφαλιστικές θα πάψουν να υπάρχουν.

Αναφορικά με την Εθνική Ασφαλιστική, είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προβεί σε εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς διατηρεί ηγετικά μερίδια αγοράς στους βασικούς επιμέρους κλάδους της ασφαλιστικής αγοράς, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο όμιλο. Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα (μητρική εταιρία) δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Βασικός στόχος για το 2011 για την Εθνική Ασφαλιστική είναι η επίτευξη σημαντικής λειτουργικής κερδοφορίας, σε σχέση με το 2010 η οποία θα ενδυναμώσει και τα ίδια κεφάλαια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί μεταξύ άλλων η καλύτερη εκμετάλλευση του δικτύου καταστημάτωντης μητρικής, της Εθνικής Τράπεζας για προώθηση προϊόντων καθώς επίσης και οι ενοποιήσεις βασικών επιτελικών λειτουργιών του ομίλου και η αναδιάρθρωση επιμέρους ασφαλιστικών κλάδων (όπως αναδιοργάνωση στον κλάδο του αυτοκινήτου, εξέταση των υφιστάμενων συνεργασιών στον κλάδο αυτό κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου