Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εκπνέει η προθεσμία για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της VdV Leben

Πηγή: insuranceworld.gr
Το… τυχερό τους αναμένουν στις 6:00 σήμερα το απόγευμα οι περίπου 13.000 ασφαλισμένοι της VDV Leben, καθότι εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από υποψηφίους αναδόχους για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σχετικές αιτήσεις για την πρώτη εταιρεία την οποία θα κληθεί να καλύψει το Εγγυητικό Κεφάλαιο κλάδου Ζωής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο απαρτίζεται από δύο μέρη: Από όσα συμβόλαια εκδόθηκαν στη Γερμανία που υπολογίζονται σε 8.000 και απ΄ όσα εκδόθηκαν στην Ελλάδα που υπολογίζονται σε 5.000.


Η ετήσια παραγωγή που αντιστοιχεί στα εν λόγω συμβόλαια -με ένα μέσο ασφάλιστρο 1.200 ευρώ- εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο να το διεκδικήσει κάποια εταιρεία, δεδομένου του πολύ κακού κλίματος που επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά.


Ωστόσο, αν κάτι φοβίζει τις εταιρείες είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα του χαρτοφυλακίου αναπτύχθηκε στη Γερμανία, όπου οι ενώσεις καταναλωτών είναι πολύ ισχυρές, ισχυρότερες απ΄ ότι στην Ελλάδα, και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το πώς θα αντιδράσουν προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των εκεί ασφαλισμένων.


Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν όσοι τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ανάδοχοι της VDV Leben, είναι η στάση την οποία θα τηρήσει η Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Το πώς δηλαδή θα στηρίξει κεφαλαιακά την οποία εταιρεία αναλάβει να «τρέξει» το χαρτοφυλάκιο της ανακληθείσας ασφαλιστικής. Αν δηλαδή θα πάρει δάνειο που θα είναι ισόποσο των ανοιγμάτων της ασφαλιστικής ή αν θα δανειοδοτηθεί για ένα μέρος αυτού, ή, τέλος, αν θα καταβάλλει τα προβλεπόμενα από το νόμο κεφάλαια σε δόσεις.


Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα της VDV Leben υπολογίζεται στα 42 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου