Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέο «κούρεμα» στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της Ασπίς και CV

Πηγή: asfalisinet.gr

Από τον Άννα… στον Καϊάφα και  πάλι οι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι της Ασπίς, καθώς μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για αναδρομική ισχύ της κάλυψης από το νεοσύστατο Εγγυητικό  Επικουρικό Κεφάλαιο  Ζωής, επιβεβαιώνονται  όσοι τόνιζαν ότι μάλλον θα έμενε κενό γράμμα και αυτή η ρύθμιση. 
 
Η τράπεζα της Ελλάδος που εποπτεύει την λειτουργία του φέρεται να έκανε  και πάλι  μπαλάκι στην πολιτεία το θέμα , ενώ η πολιτεία εμμένει στις ρυθμίσεις που είχε κάνει.

Όμως στο νεοσύστατο  Εγγυητικό  Κεφάλαιο  των χαρτοφυλακίων ζωής δεν υπάρχει «σάλιο» ( και πως θα μπορούσε να υπάρξει  επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς στην κάλυψη ενός τόσο τεράστιου κεφαλαίου, από ένα νεοσύστατο ταμείο με την ασφαλιστική αγορά σε κάμψη στην γενικευμένη οικονομική κρίση ) και οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι για νέο περιορισμό των ποσών των αποζημιώσεων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παλιότερες και τωρινές  οι απαιτήσεις από τα συμβόλαια ζωής φθάνουν  550 εκατ Ευρώ.

Έτσι αυτή την στιγμή υπάρχουν προτάσεις για  νέο» κούρεμα» των αποζημιώσεων, που κύρια θα πλήξει κατόχους συμβολαίων με μεγάλα ποσά  ενώ προφανώς στα πλαίσια της «κοινωνικής δικαιοσύνης» οι απώλειες θα είναι μικρές για κατόχους μικρών συμβολαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου