Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Συμβόλαια υγείας και εγγυοδοτικά κεφάλαια βραδυφλεγείς βόμβες για τις ασφαλιστικές εταιρίες

Πηγή: asfalisinet.gr

Δυο κυρίαρχα θέματα για την ασφαλιστική αγορά έθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Γ. Κωτσαλος στην διάρκεια ομιλίας του , χθες , στη γενική συνέλευση της Ενωσης.
 
Το ένα θέμα, όπως ανέφερε, και είναι μείζον για τον κλάδο της υγείας, αφορά την προσαρμογής στην Solvency II, και τα κεφάλαιά που θα απαιτηθούν φθάνουν στο 1 δις ευρώ. Αυτό, είπε, δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυξήσεις στα ασφάλιστρα των νοσοκομειακών συμβολαίων που σε όλη την Ευρώπη ξεπερνούν το 10%. 

Μάλιστα κάλεσε την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους των υπηρεσιών υγείας ενώ παράλληλα ζήτησε την χορήγηση αδειών για την ίδρυση νοσοκομείων με κατάργηση ολιγοπωλιακού καθεστώς στον κλάδο.

Το δεύτερο κυρίαρχο θέμα για την Ενωση, σύμφωνα με τα όσα είπε, είναι το κόστος επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εταιριών τόσο με την εισφορά στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου όσο και στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Μάλιστα ανέφερε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με την Εποπτική Αρχή προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές.

Ειδικά στο θέμα του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων επισήμανε το πρόβλημα με το ύψος του ελλείμματος που φθάνει τα 600 εκατ. ευρώ και παράλληλα τον μεγάλο αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, που πλησιάζει τα 2 εκατ οχήματα.

Στο θέμα των συνταξιοδοτικών παροχών επανέλαβε και πάλι την πρόταση των εταιριών για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και την συμμετοχή των εταιριών στην ίδρυση και λειτουργία των ταμείων.

Τέλος στο νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που αναδείχθηκε από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης έχεις ως εξής με βάση την σειρά εκλογής:
 
Γεώργιος Κώτσαλος , Δημήτριος Μαζαράκης ,Θεόδωρος Κοκάλας ,Πέτρος Παπανικολάου , Δημήτρης Ζορμπάς, Ιωάννης Κατσουρίδης, Ιωάννης Λαπατάς , Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, Bertrand Woirhaye ,Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος , Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Φωκίων Μπράβος, Παναγιώτης Δημητρίου, Bram Boon, Giuseppe Zorgno, Eric Kleijnen, Μιλτιάδης Νεκτάριος, Νικόλαος Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Βαγιακάκος, Αναστάσιος Κασκαρέλης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, Γεώργιος Βαλαής, Δημήτριος Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου