Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εθνική: Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για συγχωνεύσεις

Πηγή: Ημερησία
Τα τραπεζικά επιτελεία παρακολουθούν βήμα - βήμα τις εξελίξεις στον κλάδο και ετοιμάζουν ανάλογα με το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για συγχωνεύσεις.

Η διοίκηση της Εθνικής επιδιώκει τη δημιουργία ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου, όπου το κέντρο λήψης των αποφάσεων θα είναι στην Ελλάδα. 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της υποστηρίζει ότι μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες θα γίνουν οι συγχωνεύσεις, φράση που σημαίνει ότι μελετά και εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του ομίλου. Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκονται, επίσης, τα επιτελεία της Eurobank και της Alpha Bank, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κινήσεις των δύο κυπριακών τραπεζών, της Μarfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου.

Συνεδριάζουν τα Δ.Σ. ΜΡΒ και Κύπρου 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στην Κύπρο συνεδριάζει το Δ.Σ. της Marfin Popular Bank προκειμένου να εγκρίνει τα αποτελέσματα, ενώ εκκρεμεί και η υλοποίηση της απόφασης για έκδοση ομολογιακού 660 εκατ. ευρώ που έχει λάβει την έγκριση της γενικής συνέλευσης. Σήμερα, όμως, θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει την έκδοση ομολογιακού -πιθανόν μετατρέψιμου- για το οποίο πηγές από την τράπεζα έκαναν λόγο για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου