Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Βελτίωση αποδοτικότητας στο χώρο εργασίας» από το ΕΙΑΣ

Πηγή: insuranceworld.gr

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρωπίνου δυναμικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που αποτελούν καίριο παράγοντα για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και προόδου και συντελεί αποφασιστικά στην ανταγωνιστικότητα.

Είναι γεγονός ότι το διοικητικό προσωπικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που απασχολείται σε συγκεκριμένους τομείς, δεν έχει πάντοτε ολοκληρωμένη γνώση για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά η εταιρία στην οποία εργάζεται και δεν είναι πάντα ενήμερο πάνω στις θεμελιώδεις ασφαλιστικές έννοιες ή τις βασικές λειτουργίες των ασφαλιστικών κλάδων. 

Πολύ συχνά επίσης, το διοικητικό προσωπικό δεν έχει μία συνολική εικόνα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στην οποία έχει ενταχθεί.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εκπαίδευσης και κατάρτισης του διοικητικού προσωπικού - και ιδιαίτερα των νεοεισερχομένων στον ασφαλιστικό χώρο - με στόχο την απόκτηση γενικών ασφαλιστικών γνώσεων κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δυναμικό ξεκίνημα του προσωπικού, το οποίο θα έχει αποτελεσματική και παραγωγική συνέχεια.


Το Σεμινάριο ενδιαφέρει τις
Διευθύνσεις Προσωπικού των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που κρίνουν αναγκαίο να διευρύνουν τις γνώσεις του προσωπικού τους για το συνολικό πλαίσιο και δομή των δραστηριοτήτων μιας ασφαλιστικής επιχείρησης, καθώς και για το έργο των άλλων υπηρεσιών της Εταιρίας και απευθύνεται:

Σε υπαλλήλους Ασφαλιστικών εταιρειών, Υποκαταστημάτων, εταιρειών Μεσιτών Ασφαλίσεων, Ασφαλιστικών Πρακτορείων καθώς και σε νεοπροσλαμβανόμενους ή σε αυτούς που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.


Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 30 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο, στις 21-22 και 24 Φεβρουαρίου:


 Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου : 16.00 – 20.15
 Τρίτη 22 Φεβρουαρίου: 09.00 – 15.00
 Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου: 16.30 – 19.45
 Τετάρτη 2 Μαρτίου: 09.00 – 15.00
 Πέμπτη 3 Μαρτίου: 16.00 – 20.15

Εισηγητές του Σεμιναρίου θα είναι: o κ. Αδαμαντιάδης Νίκος – Εντεταλμένος Σύμβουλος της CHARTIS ΕΛΛΑΣ, ο κ. Λευθεριώτης Σπύρος – Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης του ΕΙΑΣ, η κα Λόντου Κων/να – Νομικός – Επιθεωρητής Α΄ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και η κα Τσικογιαννοπούλου Μελίνα – Σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Το Σεμινάριο εκτός της θεωρίας θα περιλαμβάνει παραδείγματα και ασκήσεις. Για αυτoύς πoυ θα παρακoλoυθήσoυv το Σεμιvάριο θα υπάρχει εξεταστική διαδικασία για τηv πιστoπoίηση τωv γvώσεώv τoυς. 


Οι απόφοιτοι αυτού του Προγράμματος που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που οργανώνει το ΕΙΑΣ, απαλλάσσονται από την παρακολούθηση και τη συμμετοχή στις εξετάσεις του μαθήματος κορμού του ετησίου προγράμματος «Οι βάσεις της Ασφάλισης». 


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:

1. Η έννοια της ασφάλισης και η οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς (5 ώρες) 
 
O θεσμός της ασφάλισης – Ασφαλιστικές έννοιες – Η ιδιωτική και η κοινωνική ασφάλιση. Ασφαλιστική Σύμβαση – Η έναρξη και η διάρκεια της ασφαλιστικής σύμβασης – Τροποποίηση και η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης – Οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών. Η οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς - Η ασφαλιστική επιχείρηση (μορφή, άδεια λειτουργίας και λόγοι ανάκλησης αδείας λειτουργίας)

2. Ασφαλιστικοί κίνδυνοι (6 ώρες)

Έννοια του κινδύνου – Διακρίσεις κινδύνων και ποιοι ασφαλίζονται - Μέτρηση των κινδύνων - Υποκειμενικός και Αντικειμενικός κίνδυνος – Μέθοδοι αντιμετώπισης του κινδύνου - Αποφυγή του κινδύνου – Κράτηση του κινδύνου – Αυτασφάλιση – Απαλλαγές - Πρόληψη – Μείωση των κινδύνων- Μέτρα προστασίας - Μεταβίβαση κινδύνων στον ασφαλιστή - Διαδικασία Underwriting - Καθορισμός ασφαλίστρου - Επέλευση ζημιογόνου γεγονότος – Αναγγελία – Πραγματογνωμοσύνη – Εκτίμηση - Αξιολόγηση – Διακανονισμός ζημιών– Αποζημίωση.

3. Αντασφάλιση (1 ώρα) 

Έννοια - Σκοπός 

4. Κλάδοι της ιδιωτικής ασφάλισης (11 ώρες) 

4α. Ασφαλίσεις κατά ζημιών & Βασικές αρχές της ασφάλισης ζημιών

Ασφαλίσεις οχημάτων - Ασφαλίσεις πλοίων - Ασφαλίσεις μεταφερομένων εμπορευμάτων - Ασφαλίσεις πυρός - Ασφαλίσεις αστικής ευθύνης - Ασφαλίσεις πιστώσεων – εγγυήσεων - Ασφαλίσεις διαφόρων χρηματικών απωλειών - Ασφαλίσεις νομικής προστασίας - Ασφαλίσεις βοηθείας. Ασφαλιστική αξία /ασφαλιστικό ποσόν - Υπερασφάλιση /Υπασφάλιση - Ασφάλιση σε πρώτο κίνδυνο- Απαλλαγές και τύποι απαλλαγών - Αποζημιωτική αρχή. 

4.β. Ασφαλίσεις προσώπων

Κλάδος Ζωής - Βασικές Ασφαλίσεις Ζωής - Θανάτου, προσόδων, σωματικών βλαβών, που συνδέονται με επενδύσεις - Υγείας (ατύχημα, ασθένεια) - Ομαδικές ασφαλίσεις.

5. Αποτελεσματική Επικοινωνία (5 ώρες) 
 
Εξυπηρέτηση εσωτερικού και εξωτερικού πελάτη - Ομαδική εργασία – Διαχείριση Συγκρούσεων. 

Παρακαλούμε να δώσετε την κατά την κρίση σας αναγκαία δημοσιότητα στην εγκύκλιο αυτή.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011.

Εξετάσεις15 Μαρτίου 2011: 16.00 – 18.00

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν: 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής τύπου multiple choice, με άριστα το 12 για την κάθε ερώτηση, συνολικά άριστα 240 με βάση το 120. 

Οι απόφοιτοι αυτού του Προγράμματος που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που οργανώνει το ΕΙΑΣ, απαλλάσσονται από την παρακολούθηση και τη συμμετοχή στις εξετάσεις του μαθήματος κορμού του ετησίου προγράμματος «Οι βάσεις της Ασφάλισης». 

Το νέο ετήσιο πρόγραμμα του ΕΙΑΣ θα αρχίσει το Απρίλιο του 2011.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ: 210 92.19.660 – 684, E-mail: eiasinfo@eias.gr, Σοφία Σοφικίτου – Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης & Σπουδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου