Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Επιθετική παρέμβαση της ΕΑΕΕ σε θέματα της ασφαλιστικής αγοράς

Πηγή: asfalisinet.gr
Επιθετική παρέμβαση σε θέματα της ασφαλιστικής αγοράς έκανε η Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, τακτική που δεν είναι άσχετη με τις αλλαγές στην κορυφή της Ένωσης, μετά την παραίτηση του Μ Μωυσή από την θέση του πρόεδρου της Ένωσης, συνέπεια της παραίτησής του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Αγοράς.
 
Ειδικότερα την Παρασκευή με δύο ανακοινώσεις της τοποθετήθηκε επί δύο βασικών θεμάτων που αφορούν τις υπηρεσίες υγείας και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Ειδικότερα στο θέμα των ασφαλίσεων υγείας και τις εξαγγελόμενες αλλαγές στους όρους των ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετη με την περαιτέρω θωράκιση των καταναλωτών, αλλά άφησε σαφέστατες αιχμές για προσπάθειες εντυπωσιασμού σε σχέση με τα αναφερόμενα για “καταχρηστικούς όρους”.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην «προιστορική» κόντρα με τους παρόχους των υπηρεσιών υγείας σε σχέση με τις αμοιβές και το κόστος των υπηρεσιών.Μάλιστα έθεσε ευθέως το θέμα του ελέγχου του κόστους και των τιμολογίων δίνοντας το στίγμα οτι άδικα βάλλονται οι εταιρίες όταν το πρόβλημα είναι στους παρόχους και στην τιμολογιακή τους πολιτική.

Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά της, με άλλη ανακοίνωση, στο θέμα των συνταξιοδοτικών και προγραμμάτων ζωής σε σχέση με την ερμηνεία των στατιστικών στοιχείων της ΕΠΕΙΑ για τις εξαγορές συμβολαίων.

Σχετικά με τις αναλύσεις και τα δημοσιεύματα επισημαίνει οτι « δε στοιχειοθετείται αξιοσημείωτη αύξηση του ποσού των εξαγορών στον κλάδο Ζωής.»

Μάλιστα τονίζει ότι «η ελληνική ασφαλιστική αγορά -όπως και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή- συνεχίζει να αντεπεξέρχεται πολύ καλά στην οικονομική κρίση παραμένοντας συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές οτι θέλει να τονώσει το κλίμα που δημιουργείται και με δεδομένο οτι οι ασφαλιστικές κεντράρουν στην αγορά των προϊόντων ζωής και σύνταξης, θεωρώντας ότι ανοίγει η αγορά μετά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και θέλουν να αποτελέσουν τον εναλλακτικό φορέα συμπληρωματικών συντάξεων.

Άλλωστε και τα δύο αυτά θέματα αφορούν τον κύριο πυρήνα των ασφαλιστικών εταιριών που απαρτίζεται από ασφαλιστικές των τραπεζών και των πολυεθνικών ασφαλιστικών ομίλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου