Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στο κόκκινο τα Χρηματιστήρια σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η κάθετη πτώση των συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο, περιορίζει ανάλογα τους πωλητές, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να παρουσιάζει πτώση, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με τις ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως της Ισπανίας που υποχωρεί άνω του 1% γιατί οι επενδυτές πιστεύουν ότι ο υιός του χρέους θα επεκταθεί αργά ή γρήγορα. 

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών άνοιξε σε χαμηλότερα επίπεδα 0,60%. 
 
Για μερικά δευτερόλεπτα το πρόσημό του έγινε θετικό, αλλά στη συνέχεια διολίσθησε προς τις 1.430 μονάδες ή 0,7% χαμηλότερα έναντι της χθεσινής ημέρας. 

Και οι τρεις βασικοί δείκτες σημειώνουν πτώση. Τη μεγαλύτερη καταγράφει ο FTSE-20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης λόγω της νέας πτώσης των τραπεζικών μετοχών. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης υποχωρεί γύρω στο 1% με την Εθνική να προσεγγίζει νέα χαμηλή τιμή έτους 6,28 ευρώ, αφού υποχωρεί 1,41%. 

Η Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄τριμήνου υποχωρεί 0,98%. Οι όποιες αντίρροπες δυνάμεις που αναπτύσσονται προέρχονται από ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, που κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. 

Επίσης ανοδική πορεία διαγράφουν ορισμένοι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως Fourlis, Forthnet, Βωβός, ΕΛΒΑΛ, ΕΥΔΑΠ, Ιατρικό, Ιασώ Lamda Development. 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι περισσότερο από τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις για το γ’ τρίμηνο μετρά στην χρηματιστηριακή τους πορεία το κακό κλίμα και οι αρνητικές προοπτικές. 

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα πάντως, οι εταιρείες που έχουν διεθνείς δραστηριότητες παρουσιάζουν ανάκαμψη στις πωλήσεις και στα κέρδη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου