Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

3,4 τρις δολάρια θα κοστίσει ο διαβήτης στις ΗΠΑ

Πηγή: insuranceworld.gr

Το 50% του αμερικανικού πληθυσμού θα πάσχει από διαβήτη μέχρι το τέλος της δεκαετίας σύμφωνα με την UnitedHealth Group Inc, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Η ασθένεια, που οφείλεται κυρίως στην παχυσαρκία, θα κοστίσει στο έθνος σχεδόν 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τουλάχιστον το 60% θα καταβάλλει το κράτος στους ασθενείς μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία Minnetonka. 

 
Ο διαβήτης αυξάνεται καθώς ο πληθυσμός των ΗΠΑ μετατρέπεται σε έναν αυξανόμενα υπέρβαρο πληθυσμό δήλωσε ο κ. Σάιμον Στίβενς, UnitedHealth Group.

Περίπου το 12% του συνόλου των ενηλίκων Αμερικανών είναι διαβητικοί, σε σύγκριση με το 28% που είναι προδιαβητικοί, παρουσιάζοντας αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά από νηστεία, σύμφωνα με τη μελέτη. Ωστόσο οι προδιαβητικοί μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητεςνα προσβληθούν από την πάθηση με προγράμματα απώλειας βάρους. 


«Δεν υπάρχει τίποτα το αναπόφευκτο» σχετικά με την αύξηση του διαβήτη, δήλωσε ο κ. Σάιμον Στίβενς. «Ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές, όπως απώλεια 5% του σωματικού βάρους, έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν τη νόσο. Εάν δεν λάβουμε σοβαρά υπόψη την παχυσαρκία, διατρέχουμε τον κίνδυνο τα παιδιά μας να ζουν λιγότερα χρόνια από ό, τι έζησαν οι γονείς μας. Πρόκειται για μια επιδημία που χτυπά μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από τον καρκίνο του μαστού και το AIDS μαζί», δήλωσε ο κ.
Deneen Vojta, γιατρός και  αντιπρόεδρος στον τομέα υγείας της UnitedHealth.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου