Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η Τράπεζα Ελλάδος θα τοποθετεί «Επίτροπο» όταν οι Εταιρείες δεν θα συμμορφώνονται

Οι απόψεις παραγόντων του κλάδου όσον αφορά το μέλλον ορισμένων μικρών ασφαλιστικών εταιρειών που ασφαλίζουν κατά αποκλειστικότητα αυτοκίνητα, διίστανται. Μερικοί, ισχυρίζονται ότι το κλείσιμό τους είναι αναπόφευκτο. 

Άλλοι λένε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος εφαρμόζει την πολιτική των επιτρόπων οι οποίοι αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ των εταιρειών που δεν συμβιβάζονται με τις υποδείξεις της. Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση, γιατί κανένας δεν θέλει να βλέπει επιχειρήσεις να κλείνουν, όσο πονηρές και αντιπαραγωγικές είναι. 

Εννοείται, πώς αν συμβεί αυτό και οι μικρές εταιρείες που δεν θα καταφέρουν να βρουν τα κεφάλαια και το μάνατζμεντ που απαιτούν οι προϋποθέσεις του Solvency II, και θα υπαχθούν στο μάνατζμεντ της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν θα δέχονται σε καμία περίπτωση «Ζημιογόνα» Ασφάλιστρα Αυτοκινήτων.  

Καταλαβαίνει, επομένως ο αναγνώστης, ότι οι πράκτορες που καλόμαθαν στις υψηλές ζημιογόνες προμήθειες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να γυρίζουν από εταιρεία σε εταιρεία, προκειμένου να τις εξασφαλίσουν. Μετά το 2012, δύσκολα θα βρεθούν ασφαλιστικές εταιρείες να ασφαλίζουν αυτοκίνητα με «ζημιογόνα» ασφάλιστρα, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες εταιρείες δεν θα κάτσουν με δεμένα τα χέρια…

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου