Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πειραιώς: Στις 23/11 έκτακτη Γ.Σ για την αύξηση μ/κ ύψους 800 εκατ. ευρώ

Στη Γ.Σ θα συζητηθεί επίσης η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 250.000.000 ευρώ.

Στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέχρι ποσού 800.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 250.000.000 ευρώ. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι κάτοχοι κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 23η Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα Royal του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Βασ. Γεωργίου Α΄ αρ.1, Αθήνα) για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των εξής θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι ποσού 800.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού.

2. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 250.000.000 ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

3. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού και προσαρμογή της από 3.5.2007 απόφασης της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 §1β του κ.ν. 2190/1920.

Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν Μέτοχοι οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι κατά την έναρξη της 18.11.2010 στο αρχείο μετόχων της Τράπεζας που τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρία 'Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης Διακανονισμού & Καταχώρησης' (ΕΧΑΕ), χωρίς να απαιτείται δέσμευση των μετοχών τους.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι Μέτοχοι καλούνται

- Την 6.12.2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα Royal του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Βασ. Γεωργίου Α΄ αρ.1, Αθήνα) σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου οι Μέτοχοι οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο αρχείο μετόχων της Τράπεζας κατά την έναρξη της 2.12.2010 ή και

 - Την 20.12.2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα Ballroom του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Βασ. Γεωργίου Α΄ αρ.1, Αθήνα) σε Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου οι Μέτοχοι οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο αρχείο μετόχων της Τράπεζας κατά την έναρξη της 16.12.2010.

Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσω πληρεξουσίου οφείλουν να καταθέσουν τη σχετική εξουσιοδότηση αντιπροσώπευσης, που είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της Τράπεζας και στην ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr, στο Τμήμα Μετοχολογίου, Κοραή 3 Αθήνα 105 64 (1ος όροφος), το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της κάθε Γενικής Συνέλευσης.

Σε σχέση με την ανωτέρω Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι της Τράπεζας έχουν και τα εξής δικαιώματα:

(Α) Εφόσον εκπροσωπούν τουλάχιστον ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δέκα πέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, πρόσθετα θέματα. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.

(Β) Εφόσον εκπροσωπούν τουλάχιστον ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να θέσει στη διάθεση των μετόχων με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.piraeusbank.gr), τουλάχιστον έξι (6) ημέρες πριν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, σχέδια απόφασης για τα θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή την αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη.

(Γ) Με αίτησή τους που υποβάλλεται στην Τράπεζα πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, μπορούν να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της Τράπεζας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

(Δ) Εφόσον εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται στην Τράπεζα πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Τράπεζας.
 
Πηγή: Hμερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου