Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώην CEO της AIG μετακομίζει στην Willis

O Martin J. Sullivan, πρώην CEO της AIG, αναλαμβάνει αναπληρωτής πρόεδρος του Willis Group Holdings plc και Πρόεδρος και  CEO μίας νέας επιχειρηματικής ομάδας, της  Willis Global Solutions, η οποία θα παρέχει συμβουλές μεσιτείας και διαχείρισης κινδύνου στους πολυεθνικούς και παγκόσμιους λογαριασμούς της Willis.

O Martin Sullivan, 56 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στις ασφάλειες το 1970 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε την συνεργασία του με την AIG. To 1993 έγινε managing director της AIG Europe (UK) Ltd και το 1997  Πρόεδρος της AIU (γενικές ασφάλειες ). Από το 2005 έως το 2008 ήταν Πρόεδρος της AIG, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον διαβόητο Maurice Greenberg.

Ο Martin Sullivan κατηγορήθηκε ευρέως από τον αμερικανικό τύπο  ότι έλαβε υπέρογκη αποζημίωση κατά την αποχώρησή του από την Εταιρεία, τον καιρό που η AIG δανειζόταν, ετοιμόρροπη,  από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε η AIG δεν του παραχώρησε τελικά όλο το ποσό. Ο  Sullivan, πιασμένος στην κυριολεξία στο μάτι του κυκλώνα, κατηγορήθηκε στη συνέχεια ότι στη διάρκεια της θητείας του ξόδεψε περί τα 24 εκατ. δολάρια της Εταιρείας επιπλέον των τακτικών αμοιβών του, για μετακινήσεις με ιδιωτικά τζετ, αυτοκίνητα, πάρκινγκ , ασφάλεια κατοικίας και προγράμματα financial planning.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου