Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ΑΜΚ "αποστραγγίζουν" το ταμπλό

Πλήρης ανισορροπία στην κατανομή του τζίρου παρατηρείται και την Τρίτη στο Χ.Α., όπου στην ΕΤΕ και τα δύο δικαιώματά της έχουν διοχετευθεί μέχρι στιγμής περίπου 43 εκατ. ευρώ, τη στιγμή συνολικά οι υπόλοιπες εισηγμένες του FTSE20 έχουν διακινήσει τζίρο που δεν υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 13:30.

Μετά τις χθεσινές απώλειες 4,75%, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί εκ νέου σήμερα, σε ποσοστό έως 4,46% στα 7,28 ευρώ. Παράλληλα, το δικαίωμα στην ΑΜΚ της ΕΤΕ υποχωρεί 13,04% στα 0,40 ευρώ, ενώ το δικαίωμα για το ομολογιακό διαπραγματεύεται στα 0,75 ευρώ. 

Στο ταμπλό του Χ.Α. διαπραγματεύεται από σήμερα και το δικαίωμα της Τράπεζας Κύπρου (κωδ. ΟΑΣΗΣ: ΚΥΠΡΔ), με πτώση 17,54% στα 0,47 ευρώ, ενώ η μετοχή της τράπεζας δέχεται πιέσεις έως τα 3,67 ευρώ (-7,79%).

«Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί, για όσο καιρό κρατάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Εθνικής» επαναλαμβάνει σήμερα η Marfin Analyis, σημειώνοντας ότι «οι ξένες αγορές δεν λειτουργούν υποστηρικτικά, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το ευρωπαϊκό χρέος φαίνεται πως επανέρχονται».

«Οι συναλλαγές στην ΕΤΕ μονοπωλούν το ενδιαφέρον» σχολιάζει μεταξύ άλλων η ATE Securities, ενώ η Kyprou Securities επισημαίνει ότι με την εισαγωγή του δικαιώματος της Τρ. Κύπρου στο ταμπλό, μετά τα αντίστοιχα της ΕΤΕ, το ενδιαφέρον αναμένεται να μείνει επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο και τις εν λόγω μετοχές.

«Σε ανάλογο καθεστώς αναιμικών συναλλαγών και με το ενδιαφέρον να παραμένει σταθερά εστιασμένο στην διαπραγμάτευση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος από ότι φαίνεται θα ξαναδοκιμάσει την περιοχή των 1.490 μονάδων από την οποία έχει δώσει μικρές ανοδικές αντιδράσεις» σχολιάζει από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Η συρρίκνωση των συναλλαγών και η εστίαση της αγοράς σε ένα τίτλο διαπραγμάτευσης είναι σαφής ένδειξη ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης θα προέλθει από την απορρόφηση της προσφοράς στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.471,36 μονάδες με απώλειες 1,67%, κινούμενος πτωτικά από την έναρξη της συνεδρίασης και έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως και 2,17%. Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί στο Χ.Α. περίπου 38,9 εκατ. τεμάχια αξίας 67,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 29 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 131 υποχωρούν και 85 διατηρούνται αμετάβλητες.

Σε ποσοστό έως 4,06% βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, απώλειες που αυτή τη στιγμή περιορίζονται ελαφρά σε 4,00% στις 1.483,61 μονάδες. Από τη σύνθεσή του η Attica Bank παραμένει αμετάβλητη στα 1,10 ευρώ, ενώ σε ποσοστό 7,54% και 3,28% υποχωρούν οι μετοχές των Τρ. Κύπρου και ΕΤΕ στα 3,68 και 7,37 ευρώ αντίστοιχα. 

Σε 3,18% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον τίτλο του Τ.Τ. στα 4,26 ευρώ, ενώ με απώλειες άνω του 2% ακολουθούν οι Aspis Bank, Marfin Popular, Alpha Bank, Proton Bank και Τρ. Πειραιώς. Σε 1,37% και 1,03% διαμορφώνονται οι απώλειες των Eurobank και ΑΤΕ στα 4,31 και 0,96 ευρώ.

Πηγή: Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου