Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Deutsche Bank και HSBC διορίσθηκαν σύμβουλοι για το Τραπεζικό

Τους διεθνείς οίκους Deutsche Bank AG London Branch, HSBC Bank Plc και Lazard Freres SAS, επέλεξε η επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι σύμβουλοι θα αξιολογήσουν τις στρατηγικές επιλογές του Δημοσίου, τις αποτιμήσεις των συμμετοχών του στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και τις διάφορες επιλογές του στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ως προς την αποτελεσματικότητα και χρηματοπιστωτική τους ευστάθεια.

Οι σύμβουλοι θα κληθούν επίσης να αξιολογήσουν την πρόταση της Πειραιώς για την απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως επίσης και την πρόταση της ΑΤΕ να συγχωνευθεί με το ΤΤ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα Αττικής.

Γενικότερα, θα εκπονήσουν μελέτη για την αναδιάρθρωση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, με αιχμή τις τράπεζες που ελέγχει ευθέως ή εμμέσως το Δημόσιο. Εκτιμάται ότι το πρώτο σκέλος του έργου των συμβούλων θα έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Insuracedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου