Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τον κατάλογο ασφαλισμένων της Ασπίς ΑΕΓΑ ετοιμάζει ο Παντελίδης

Την ανάρτηση του καταλόγου των ασφαλισμένων του κλάδου  ζωής της Ασπίς ΑΕΓΑ ετοιμάζεται να αναρτήσει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής κ. Ιωάννης Παντελίδης. Αυτό αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και αμέσως μόλις πάρει αριθμό ΦΕΚ ο νέος νόμος για την «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών».

Παράλληλα ο κ. Παντελίδης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αναλυτική παρουσίαση του χαρτοφυλακίου της Ασπίς ΑΕΓΑ στις εταιρείες του κλάδου και ανεξάρτητα βέβαια από την διαδικασία της επιλογής αναδόχου που ορίζει πλέον η νέα νομοθεσία. 


Μία διαδικασία που περνά μέσα από την Εποπτική Αρχή δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος. Η κίνηση αυτή του κ. Παντελίδη θα είναι «υποβοηθητική» προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των εν δυνάμει ενδιαφερόμενων εταιρειών.Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις όποιες ενστάσεις έχει η ασφαλιστική αγορά για το νέο νόμο (ενστάσεις που αφορούν την αναδρομικότητα κάλυψης του εγγυητικού κεφαλαίου κυρίως αλλά και του ύψους της εισφοράς για το κεφάλαιο) δεν αποκλείεται να υπάρξει τελικά ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς ΑΕΓΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι το nextdeal.gr έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Μίνου Μωϋσή που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενδιαφέροντος για το χαρτοφυλάκιο από πολλές εταιρείες.. Εδικότερα όπως έχει αναφέρει το nextdeal.gr: «Είναι θετικό όμως προσθέτει οι τελικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξει δυνητικά ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες για την ανάληψη των συμβολαίων της Ασπίς ΑΕΓΑ. Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν «δυο» ή «τρείς» ή κανένας ενδιαφερόμενος. Υπάρχει μία διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το ενδιαφέρον από τις εταιρείες θα εκφρασθεί όταν η Τ.τ.Ε προχωρήσει στην προσφορά. Τότε θα φανεί το πραγματικό ενδιαφέρον και δεν αποκλείει να υπάρξει ενδιαφέρον και από την Εθνική Ασφαλιστική. Η κάθε εταιρεία λέει χαρακτηριστικά θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει εάν είναι συμφέρουσα η προσφορά από την ΤτΕ»

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου