Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ασπίς: Στην ευθεία το θέμα των αποζημιώσεων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα των αποζημιώσεων Ζωής και Ζημιών για τις εταιρείες που έκλεισαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζωής της Ασπίδας, θα πρέπει να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, προκειμένου ο επόπτης εκκαθάρισης να συντάξει σταδιακά τις ανακοινώσεις των αιτήσεων αποζημίωσης μέχρι το Δεκέμβριο 2010 ή ίσως και αργότερα, αν υπάρξουν νομικά κωλύματα και δικαστικές διεκδικήσεις, που αποτελούν το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα αυτή τη στιγμή. 

Από τις αρχές Αυγούστου αναμένεται πάντως να ξεκινήσουν να καταγράφονται οι λίστες με τα ονόματα των ασφαλισμένων που έχουν απαιτήσεις και ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις στο νέο νόμο, προκειμένου είτε να εξαγοράσουν τα συμβόλαιά τους είτε να ενταχθούν στο Εγγυητικό Κεφάλαιο, προκειμένου να προωθήσουν τα συμβόλαιά τους σε άλλες εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζημιών της Ασπίς Πρόνοια, προχθές βγήκε ανακοίνωση στους δικαιούχους ασφαλιστηρίων της υπό εκκαθάρισης Ασπίς Πρόνοια Ζημιών ότι μπορούν μέχρι τις 5/11/2010 να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης κ. Βλαχογιάννη στα γραφεία της εταιρείας. Εξαίρεση αποτελούν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων από ασφαλίσεις αυτοκινήτου, οι οποίοι πρέπει να απευθύνονται στο Επικουρικό.

Eπίσης με ανακοίνωση καλούνται όσοι αιτούνται αποζημίωσης κατά Ζημιών από την Γ.Η. Σκούρτης, εξαιρουμένων των ασφαλίσεων αυτοκινήτου, να αναγγείλουν τις απαιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία στον εκκαθαριστή κ. Μπέγιογλου μέχρι τις 26/8/2010.

Πηγή: Ημερησία

1 σχόλιο: