Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βαθύς έλεγχος στους συνεργάτες της Ασπίς

Μπροστά σε ένα μεγάλο και δύσκολο έργο βρίσκονται οι αρμόδιοι της εκκαθάρισης στην Ασπίς Πρόνοια

Μπροστά σε ένα μεγάλο και δύσκολο έργο βρίσκονται οι αρμόδιοι της εκκαθάρισης στην Ασπίς Πρόνοια, καθώς από έλεγχο θα περάσουν οι οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες των συνεργατών με την εταιρεία. Συνολικά θα ελεγχθούν 3.000 κωδικοί συνεργατών.
 
Πρόθεση της εκκαθάρισης είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση του δούνε και λαβείν στην Ασπίς.


Ειδικότερα, εκτός από αυτούς που έχουν απαιτήσεις από την εταιρεία (πελάτες, εργαζόμενοι, συνεργάτες κλπ), είναι και αυτοί που από την άλλη πλευρά, έχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς την ίδια και πρέπει να επιστρέψουν χρήματα στο ταμείο.

Στην περίπτωση των συνεργατών, ένα αρχικό νούμερο που έχει προκύψει από τον έλεγχο, ανεβάζει τις απαιτήσεις της Ασπίς στα ποσό των 17 εκατ. ευρώ. Το πραγματικό μέγεθος όμως, αναμένεται να είναι μικρότερο, καθώς υπάρχουν πλασματικές (λανθασμένες) εγγραφές, για τον εντοπισμό των οποίων όμως απαιτείται λεπτομερής, κατά περίπτωση έλεγχος.

Όσον αφορά τους συνεργάτες, υπάρχουν διάφορα ποσά που έχουν δοθεί και χρίζουν διερεύνησης όπως: έναντι προμηθειών, προκαταβολές, δάνεια, κλπ, τα οποία, όπως αναφέραμε, θα πρέπει να ελεγχθούν κατά περίπτωση. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και από τους 3.000 κωδικούς συνεργατών, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περίπου 100.

Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθεί. Είναι πιθανόν μάλιστα, να απαιτηθεί πρόσθετο προσωπικό για να προχωρήσει και να έρθει εις πέρας το συντομότερο δυνατό η διαδικασία.

Το γεγονός ότι το «ψάξιμο» αυτό ξεκίνησε δέκα μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρείας, οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι εγγραφές και να κλείσει το ισοζύγιο.

Παράλληλα, ανακοίνωση θα βγει το επόμενο διάστημα, με αποδέκτες όσους οφείλουν χρήματα στην Ασπίς, με την οποία θα καλούνται να τα επιστρέψουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. 

Ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί και προς τους πελάτες της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, που θα καλούνται να δηλώσουν τις απαιτήσεις τους προς τον Επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης. Αμέσως μετά, αναμένεται να ακολουθήσει αντίστοιχη ανακοίνωση και για τους πελάτες της Commercial Value.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου