Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μικρή παράταση για την Πρώτη Ασφαλιστική

 View this article in English
Αναβάλλεται από την Επ.Ε.Ι.Α. η συζήτηση για την Πρώτη Ασφαλιστική το θέμα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής δε θα πραγματοποιηθεί λόγω της προγραμματισμένης γενικής  απεργίας. 

Έτσι το θέμα της Πρώτης παραπέμπεται στην επόμενη συνεδρίαση της εποπτικής αρχής, η οποία όμως διανύει μεταβατική φάση λόγω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στην ΤτΕ.

Η Πρώτη Ασφαλιστική ελέγχεται τόσο για τα περιθώρια φερεγγυότητας όσο και για την καταλληλότητα του προέδρου του Δ. Σ., κ. Στ. Αυγουλέα, ο οποίος σύμφωνα με την Επ.Ε.Ι.Α. δε θα πρέπει να ασκεί διοίκηση στην εταιρεία με το αιτιολογικό ότι ήταν μέλος Δ.Σ. ασφαλιστικής εταιρείας που έκλεισε. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχει προσδιοριστεί στα 17,5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες θα επαναξιολογηθεί με βάση τα στοιχεία του 2009. 

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον της Πρώτης Ασφαλιστικής βρίσκεται στα χέρια της Επ.Ε.Ι.Α. όπως επίσης και οι ασφαλισμένοι της εταιρείας οι οποίοι εδώ και μήνες βρίσκονται σε αγωνία καθώς η εταιρεία τους έχει περιέλθει στο στόχαστρο της εποπτικής αρχής, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πηγή: Ιnsuranceworld


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου