Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ασπις: Ποινική δίωξη κατά του Π.Ψωμιάδη

Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προβούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίδας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Ασπίς κ. Παύλου Ψωμιάδη και του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ομίλου άσκησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ιωαννίδης. Η δίωξη κατά του κ. Ψωμιάδη αφορά το αδίκημα της απάτης, ενώ το διευθυντικό στέλεχος του ομίλου βαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε απάτη. 

Ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος των δύο στελεχών του ομίλου μετά την έρευνα που διενήργησε για υποθέσεις εξαπάτησης επενδυτών μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων που δεν είχαν την απαιτούμενη οικονομική κάλυψη.

Ταυτόχρονα προχωρά η διαδικασία της Εκκαθάρισης των δύο ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών και Ασπίς Πρόνοια Ζωής και εκκαθαριστής ορίστηκε ο κ. Τηλέμαχος Ν. Χαιρέτης, Ορκωτός Ελεγκτής -Λογιστής, σύμφωνα με αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αντίστοιχα. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκκαθαριστή κ. Χαιρέτη στα τηλέφωνα των εταιρειών του ομίλου (210-6180620, 210-6180691 και 20-6180647) και στη διεύθυνση έδρας των εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που κατατεθούν αγωγές αστικής ευθύνης κατά των εταιρειών, τότε ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας θα επιμηκυνθεί δραματικά.

Εν τω μεταξύ σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προβούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίδας, με σκοπό να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μετά από 8 μήνες. Πρόκειται για περίπου 700 άτομα που εκτός από το διάστημα αναμονής των 8 μηνών (από Σεπτέμβριο 2009) ορισμένοι εξ αυτών είχαν να πληρωθούν και από τον Ιούνιο του 2009.

Η συγκέντρωση, σύμφωνα με τη ανακοίνωση, θα γίνει έξω από τα γραφεία της ΕΠΕΙΑ την Πέμπτη 27/5/2010 στις 15.30. Για πρώτη φορά μάλιστα απειλούν ότι εκτός από τους εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια που θα παραμείνουν εκεί δεν θα αφήσουν να φύγουν και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ από το κτήριο της οδού Υπατίας 5, προειδοποιώντας τους να μην τολμήσουν να αναβάλουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. χωρίς να πάρουν απόφαση για την πληρωμή τους. 

Οι πρώην εργαζόμενοι κατηγορούν την ΕΠΕΙΑ ότι μεταθέτει την απόφαση αποδέσμευσης κεφαλαίων από συνεδρίαση σε συνεδρίαση αποσκοπώντας τελικά στη μη πληρωμή τους. Επίσης κατηγορούν την ΕΠΕΙΑ ότι αγνοεί τις θετικές εισηγήσεις τόσο του υφυπουργού οικονομίας κ. Σαχινίδη και του Νομικού Συμβούλου του όσο και τις εισηγήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Σε ό,τι αφορά τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, διευρύνουν τον κύκλο των πολιτικών τους πιέσεων και διεκδικήσεων για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της αποζημίωσής τους. Σ’ αυτά τα πλαίσια θα συναντηθούν την Πέμπτη 27 Μαΐου με την Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου