Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ασφαλιστική εταιρεία: Αποζημίωση διότι ο οδηγός μιλούσε στο κινητό

Η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώθηκε, τελικά, να πληρώσει υλική ζημιά για τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από γιατρό, ο οποίος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο την ώρα που οδηγούσε.

Αρχικά, ο γιατρός δεν δήλωσε ότι ευθύνεται αλλά αργότερα αναγνώρισε τηλεφωνικώς την υπαιτιότητά του, κατά τη συνομιλία του με την οδηγό του προπορευόμενου αυτοκινήτου, στο οποίο είχε προσκρούσει. Μάλιστα, πέντε μέρες μετά, έκανε και σχετική δήλωση.

Η ασφαλιστική αρνήθηκε να πληρώσει, επικαλούμενη το ότι στο δελτίο της τροχαίας δεν γίνεται λόγος για πρόσκρουση και μοναδικό εμπλεκόμενο όχημα φέρεται αυτό της κυρίας με το οποίο έγινε η πρόσκρουση. Παράλληλα, υποστήριζε ότι πρώτη φορά έγινε αναφορά για εμπλοκή του οχήματος του γιατρού στη δήλωσή του προς την ασφαλιστική ενώ δεν είχε συνταχθεί δικογραφία για εγκατάλειψη

Τελικά, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η οδηγός μετά την πρόσκρουση βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, που δεν της επέτρεψε να αξιολογήσει την πραγματική κατάσταση και τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ούτε, όμως, αποδείχθηκε, όπως αναφέρει, συμπαιγνία μεταξύ του γιατρού και της οδηγού, ώστε να υποχρεωθεί η ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών.

Ειδικότερα, ο γιατρός οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην παραλιακή λεωφόρο και λόγω εκτάκτου περιστατικού μιλούσε στο κινητό του. Όμως, έχασε τον έλεγχο και ξέφυγε προς τα αριστερά και προσέκρουσε με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων στο οπίσθιο δεξιό πλάγιο μέρος του προπορευόμενου αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη χτυπώντας στις μπάρες ασφαλείας της λεωφόρου

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου