Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Οι δέκα περιοχές της απάτης «crash for cash»


Σύμφωνα με την εταιρία Direct Line, οι περιοχές Centenary Way, Trafford Park, Manchester, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των σημείων που εμφανίζεται η απάτη «crash for cash» (προμελετημένα ατυχήματα που οδηγούν σε ασφαλιστικές αξιώσεις).

Στις περιοχές αυτές οι αρχές διεξάγουν έρευνα με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρίες να καθυστερούν τις αποζημιώσεις μέχρι και τρεις εβδομάδες.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες πληρώνουν ετησίως περίπου 350 εκατ. λίρες για τα περιστατικά «crash for cash», ενώ κάθε ασφαλισμένος επιβαρύνεται με 44 λίρες ετησίως.

Οι δέκα περιοχές που εμφανίζεται η απάτη «crash for cash»:

· Centenary Way, Trafford Park, Manchester
· Haslingden roundabout, Junction 5, M65
· Scotland Road roundabout, Junction 13, M65
· Gannow Top roundabout, Cavalry Way, Burnley
· Eden Point roundabout, A34, Stockport
· Denham roundabout, M40
· Jarman Park, A414, Hemel Hempstead
· Parkway Uxbridge Road A312 / A4020
· Port Way / Strand Road junction , Preston
· Junction 24 roundabout, M25

Ο κ. Kate Lotts, διευθυντής του τμήματος Ειδικών Ασφαλιστικών Απαιτήσεων της Direct Line, δήλωσε ότι «τα προσχεδιασμένα ατυχήματα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Παράλληλα με το κόστος που η ύπαρξη τους συνεπάγεται για τις ασφαλιστικές, οδηγούν σε καθυστερήσεις αποζημιώσεων, από τη στιγμή που ένα ατύχημα συμβαίνει σε περιοχή γνωστή για απάτες «crash for cash» και πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

Οι ενέργειες των λίγων, μπορούν να επιβαρύνουν τους οδηγούς με ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και αποτελούν πραγματική απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου