Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ασφαλισμένοι Ασπίς και Commercial: Δεν ισχύουν οι εξαγορές


Προσπάθεια υφαρπαγής συμβολαίων ασφαλισμένων της Ασπίς και της Commercial καταγράφουν ασφαλιστικοί πράκτορες και πρώην ασφαλιστικοί σύμβουλοι των δυο εταιρειών. Όπως σημειώνουν, διαπιστώθηκε ότι μία μικρή μειοψηφία ασφαλιστικών συμβούλων προτρέπει τους ασφαλισμένους της Ασπίς και της Commercial να καταθέσουν αίτηση εξαγοράς των συμβολαίων τους και στη συνέχεια τους προσφέρουν νέο συμβόλαιο σε άλλη εταιρεία.

Η αίτηση εξαγοράς προσφέρεται ως «δόλωμα» με το επιχείρημα ότι εάν καταθέσουν αίτηση εξαγοράς θα προηγούνται έναντι των υπολοίπων ασφαλισμένων όταν οι εταιρείες θα εκκαθαριστούν.

Από την νομοθεσία όμως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Επίσης σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς συμβολαίων μετά την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας.

Όπως ρητά αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής του άρθρου 10 παρ. 4α του Ν.Δ. 400/1970, όπως ισχύει» (ΦΕΚ Β 2509/18 Δεκεμβρίου 2009) «..Μέχρι την ολοκλήρωση του Προσδιορισμού του Ανοίγματος από την ΕΠΕΙΑ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθρ. 7 παρ. 1 της παρούσης αναστέλλεται κάθε υφιστάμενη και μελλοντική εξαγορά ασφαλιστηρίου της Επιχείρησης. Η αναστολή των εξαγορών μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κατόπιν πρότασης της ΕΠΕΙΑ».

Όπως τονίζουν ασφαλιστικοί παράγοντες είναι αναγκαία μία επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα από τον επόπτη ασφαλειών ζωής των δυο εταιρειών κ. Ιωάννη Παντελίδη.

Πηγή: Νextdeal

2 σχόλια:

  1. Κουκουμέλης Γιώργος27 Απριλίου 2010 στις 9:27 π.μ.

    Καλημέρα σας.
    Θεωρώ ότι αν γίνεται κάτι τέτοιο έστω και με ενδεχόμενο δόλο, είναι η αναγκαία λύση για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων οι οποίοι όπως και εμείς οι συνεργαζόμενοι με τις εταιρείες αυτές που δεν είμασταν στον στενό "οικογενειακό" κύκλο τους, εχουν και έχουμε χάσει.
    Γιατί εμείς οι μικρότεροι να είμαστε στην "απ'έξω", και να προηγούνται στην εκκαθάριση οι μεγάλοι πιστωτές και "παίκτες";
    Ο απλός εξαπατημένος πολίτης αλλά και ο μικρός εξαπατημένος συνεργάτης δεν θα έπρεπε πρώτα απ' όλους και με νομοθετική ρύθμιση, να αποζημιωθούν;
    Αντ' αυτού, ο υφυπουργός εξέδωσε Υ.Α., όπου στην ουσία "νομιμοποιεί" τα κακώς κείμενα και αναθέτει σε μία ΕΠΕΙΑ το μπαλλάκι την οποία εχει σε ερμαφρόδιτη υπόσταση, σήμερα καταργείται, αύριο επαναλειτουργεί και τούμπαλιν.
    Κύριοι σε μία ευνομούμενη κοινωνία ο αδύνατος έχει ή μάλλον πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και όχι ο ισχυρός και τα διαπλεκόμενα μέσω P.R. συμφέροντα.
    Εγώ όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες κυνηγάμε και το 1 ευρώ να μην μας φύγει από την τσέπη, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
    Όταν μας τα υφαρπάζουν οι κύριοι που έχουν στήσει το όλο παιχνίδι, τόσο εύκολα, αλλά και οι ψηφισμένοι ταγοί της κοινωνίας μας, δεν έχουν την απαιτούμενη πυγμή και θέληση να σώσουν και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ για τον απλό πολίτη, αλλά αμφότεροι αντιθέτως τον χρησιμοποιούν ως υποζύγιο, πού είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, το ΗΘΟΣ, και η ΕΙΛΙΚΡΗΝΕΙΑ;
    Πάντα πρέπει να την πληρώνει ο νομοταγής και αξιοπρεπής πολίτης και να πίνουν στην υγειά του τα κάθε λογής λαμόγια; Γιατί στην πραγματικότητα την υγεία του κορόϊδου επιθυμούν όλοι, γιατί χωρίς αυτό δεν θα έχουν το εύκολο κέρδος κάθε μορφής και υπόστασης, και θα αναγκαστούν να παράγουν έργο πραγματικό, ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στράτος Καχραμάνος27 Απριλίου 2010 στις 4:42 μ.μ.

    Φίλε Γιώργο έχεις δίκιο αλλά που να το'βρεις.
    Σε αυτό το κράτος όπως το κατάντησαν τα λαμόγια, οι κολλημένοι γέροι, οι κάθε λογής μικροβολεψάκηδες, ο κάθε ενήλικας που ήθελε να διορίσει τα παιδιά του στο Δημόσιο, ο κάθε κομματάρχης που ένιωθε εξουσία και ο κάθε αμόρφωτος (ο χωρίς κρίση) δεν θα έβρισκε άκρη ούτε ο Στάλιν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή