Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εθνική: Αυστηρά στο δίμηνο η απόδοση ασφαλίστρων



Εξελέγη το νέο δ.σ., συντάσσεται νέο τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, στον κλάδο ζωής θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση κερδοφόρων κλάδων 

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε χθες η Εθνική Ασφαλιστική, τοποθετώντας στη θέση το αποχωρήσαντος κ. Σπύρου Λευθεριώτη τον κ. Θανάση Καλογερά, ενώ ως μη εκτελεστικά μέλη τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης, Τηλέμαχος Παλαιολόγος και κα. Όλγα Πανογοπούλου Πρωτόπαππα. 

Ο κ. Καλογεράς ανέλαβε ως γενικός διευθυντής την ευθύνη του κλάδου αυτοκινήτου, ενώ δεύτερος γενικός διευθυντής παραμένει ο κ. Τάσος Παγώνης και αναπληρωτής γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Βασιλάτος με αυξημένες αρμοδιότητες τον κλάδο πωλήσεων και τις οικονομικές υπηρεσίες. 

Στις θέσεις των συντονιστών διευθυντών τοποθετήθηκαν επίσης οι κ.κ Κοντοπάνου, ως διευθύντρια γενικών κλάδων, ο κ. Κουγιουμτζής στον κλάδο ζωής, ο κ. Πατέρης στον κλάδο ομαδικών και ο κ. Πουλιάσης στον κλάδο πληροφορικής

Αντίστοιχα συντονιστής διευθυντής στον κλάδο ιδιωτών πελατών, αυτοκινήτου και υποκαταστημάτων τοποθετήθηκε ο κ. Πολίτης και ο κ. Νικήτας ως συντονιστής διευθυντής με αρμοδιότητες προσωπικού, bankassurance και οργάνωσης

Επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου είναι στη θέση του προέδρου της εταιρίας ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Μίνος Μωυσής. 

Επιχειρησιακό σχέδιο 

Η νέα διοίκηση δεσμεύθηκε για τη σύνταξη τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου και ενέκρινε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2010, τα οποία μετά τις υψηλές ζημιές που η εταιρία κατέγραψε το 2009 είναι οριακά θετικά, ενώ ανοδική υπήρξε και η πορεία των εργασιών σε όλους τους κλάδους, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα. 

Κλάδος αυτοκινήτου 

Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο στόλος σταθεροποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο στα 900.000 περίπου οχήματα και σύμφωνα με τη νέα διοίκηση το ενδεχόμενο αυξήσεων θα κριθεί από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Σημειώνεται ότι η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε σε αύξηση της 4% στις αρχές του χρόνου, η οποία επιβάρυνε το δικαίωμα συμβολαίου. 

Στόχος είναι η επανεξέταση της εμπορικής πολιτικής στον κλάδο στη βάση των επερχόμενων αυξήσεων στα κατώτατα όρια αποζημιώσεων που επιφέρει η κοινοτική οδηγία από την 1η Ιανουαρίου 2011 και της δυνατότητας διεύρυνσης των συμπληρωματικών καλύψεων ή των απαλλαγών. 

Η πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής στον κλάδο του αυτοκινήτου αποτελεί πιλότο για την αγορά και ως εκ τούτου καθοριστικής σημασίας είναι η απόφαση της διοίκησης να περιορίσει το χρόνο πίστωσης προς τους συνεργάτες της εταιρίας από τους 5-6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυστηρά στους 2 μήνες. 

Κλάδος Ζωής 

Στον κλάδο ζωής η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση κερδοφόρων κλάδων και στη δημιουργία πιο ευέλικτων προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική ύφεση και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος από τα νοικοκυριά.

Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ? ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2009 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ .ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή