Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Προ των πυλών το σ/ν για μεταφορά της εποπτείας και Εγγυητικό Ζωής


Νέα μικρή καθυστέρηση καταγράφεται στη διαδικασία κατάρτισης του τελικού σχεδίου νόμου για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος και την ίδρυση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ζωής. 

Πηγές που προέρχονται από την ασφαλιστική αγορά αναφέρουν ότι ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζεται το θέμα, θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον υφυπουργό, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, για τις διατάξεις που προτείνει να περιληφθούν τελικά στο νομοσχέδιο, ώστε ο υφυπουργός αφού λάβει τις οριστικές του αποφάσεις να ενημερώσει τον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα πάρει το δρόμο του για τη Βουλή, έχοντας στο μεταξύ εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, μεταξύ των ζητημάτων που θα ρυθμίζει το νομοσχέδιο, ανοικτό παραμένει πλέον μόνο το θέμα που έχει ανακύψει με την εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με την αγορά να επιμένει ότι το σχετικό ποσοστό θα πρέπει να διαμορφωθεί στα επίπεδα που ισχύει σήμερα σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές. Μένει επίσης να φανεί αν το υπουργείο έκανε, όπως λέγεται, δεκτό το αίτημα της αγοράς το Επικουρικό να μην λειτουργήσει αναδρομικά, όπως και το πώς θα αντιμετωπίσει την αντίδραση της Ε.Ε. για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου