Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αύξηση κερδών στον κλάδο περιουσίας / ατυχημάτων στις Η.Π.Α.


Οι ασφαλίσεις ιδιοκτησίας/ατυχημάτων κατέγραψαν 31,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 260,3% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ειδική έκθεση της Best Co. Inc.

Σύμφωνα με την Best τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών εταιριών στους κλάδους ιδιοκτησίας και ατυχημάτων χαρακτηρίστηκαν από βελτιωμένα αποτελέσματα αντασφάλισης, συνεχιζόμενη ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών αγορών και πειθαρχημένη διαχείριση κεφαλαίου.

«Τονώνοντας τα αποτελέσματα αντασφάλισης του 2009 είχαμε μια ήσυχη περίοδο από άποψη εκδήλωσης τυφώνων, σημαντική κυκλοφορία αποθεμάτων, και αισθητή μείωση στις απώλειες της αντασφάλισης στον τομέα των στεγαστικών και των εγγυημένων χρηματοοικονομικών», ανέφερε η εταιρία που διεξήγαγε την έρευνα.

«Η συντηρητική στρατηγική λειτουργίας του κλάδου στο σύνολό του και η αποτελεσματική διαχείριση των κεφαλαίων δημιούργησε επαρκή κεφάλαια για την περιήγηση στον κύκλο της αντασφάλισης και την αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν» ανέφερε η Best στην έκθεση, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση «μεταξύ άλλων αποτελεσμάτων, τα καθαρά ασφάλιστρα μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η πρώτη φορά που έχει συμβεί στα χρόνια που η Best διεξάγει την έρευνα στον κλάδο ιδιοκτησίας / ατυχημάτων, οι ασφαλιστικές κατέγραψαν 419,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά ασφάλιστρα το 2009, μείωση της τάξεως του 5,9% σε σχέση με το 2008.

Ο δείκτης συνολικών εξόδων παρουσίασε βελτίωση και διαμορφώθηκε στο 101,2% το 2009 από το 104% το προηγούμενο έτος.

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου