Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα θέματα των εξετάσεων στους υποψήφιους διαμεσολαβητές

Τους 1.195 έφτασαν συνολικά οι συμμετέχοντες και από τις τέσσερις κατηγορίες, στις τελευταίες εξετάσεις των υποψήφιων διαμεσολαβητών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαρτίου. Οι αντίστοιχες συμμετοχές στις προηγούμενες εξετάσεις (7 Νοεμβρίου), ήταν 1.141 άτομα.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε τρία εξεταστικά κέντρα: Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ), στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Ε.Π.Ι).


Πιο αναλυτικά, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν ήταν: 968 ασφαλιστικοί σύμβουλοι, 111 συντονιστές, 77 πράκτορες και 39 μεσίτες.

Οι αντίστοιχες συμμετοχές του Νοεμβρίου ήταν: 962 ασφαλιστικοί σύμβουλοι, 52 συντονιστές, 71 πράκτορες και 56 μεσίτες. Παρατηρούμε δηλαδή, ότι ο αριθμός των ασφαλιστικών συμβούλων, όπως και των πρακτόρων, παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα. Μεγάλη αύξηση (υπερδιπλάσιος αριθμός), υπάρχει στους συντονιστές και πτώση στους μεσίτες.

Είναι σημαντικό, ότι ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων διαμεσολαβητών, όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά σημείωσε και μικρή αύξηση (4,3%), σε σχέση με την προηγούμενη εξεταστική περίοδο του Νοεμβρίου. Και είναι σημαντικό, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων που θα μπορούσαν να επιδράσουν αρνητικά, όπως:

-Οι αναταράξεις και τα προβλήματα που προέκυψαν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εξαιτίας τις ανάκλησης των αδειών από την Επ.Ε.Ι.Α., τα οποία δημιούργησαν γενικότερο θέμά αξιοπιστίας του ασφαλιστικού κλάδου στην χώρα μας

-Η οικονομική κρίση που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη, πέραν των άλλων και την υπόθεση της πώλησης

-Το κλείσιμο σημαντικών εταιριών για την αγορά που θα μπορούσε να περιορίσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα τους ρυθμούς στρατολόγησης.

Ίσως από την άλλη πλευρά, να προκύπτει ένα θετικό μήνυμα, ότι η εποπτεία άρχισε επιτέλους να λειτουργεί και να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο φερέγγυας και αξιόπιστης αγοράς που κάποιοι βλέπουν ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν επαγγελματικά και να εμπιστευθούν τις προσδοκίες για τη δημιουργία μιας σημαντικής καριέρας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των εξετάσεων, η βαθμολόγηση θα γίνει μέχρι τις 23 Μαρτίου από δυο βαθμολογητές και από τρίτο, αν χρειαστεί, σε περίπτωση που η διαφορά είναι μεγάλη. Το άριστα αντιστοιχεί στο 100% των απαντήσεων, ενώ ως βάση επιτυχίας έχει οριστεί το 50%. Οι επόμενες εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο Ιούνιο.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου