Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Χτύπημα της Επ.Ε.Ι.Α. μέσω Commercial- στον Φιλικό Διακανονισμό

Χτύπημα στην ασφαλιστική αγορά με «όχημα» την Commercial Value δίνει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αλλάζοντας την τακτική χειρισμού των «περιφερειακών» θεμάτων που σχετίζονται με την εταιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επ.Ε.Ι.Α. λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πρόθεση της κυβέρνησης να την καταργήσει, διστάζει πλέον να λάβει αποφάσεις αποδέσμευσης κεφαλαίων της Commercial ώστε αυτή να μπορέσει να πληρώσει τρέχουσες υποχρεώσεις.


Μέσα σε αυτές είναι και η πληρωμή του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού όπου η Commercial χρωστά για τον Ιανουάριο ποσό που ανέρχεται σε περίπου 550 χιλ. ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί οπωσδήποτε προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση του ΣΑΠ και να μη δημιουργηθούν αρρυθμίες στην λειτουργία του.

Η Επ.Ε.Ι.Α. που χειρίζεται το θέμα της Commercial και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, αντί να σπεύσει να επιταχύνει όλες τις διαδικασίες αυτές που δίνουν στην ασφαλιστική το περιθώριο αποπληρωμής των χρεών της πράττει το αντίθετο προκαλώντας ζημιά η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στην περίπτωση που αποφασιστούν και νέες ποινές για την Commercial.

Εξάλλου αυτό έκανε και τον προηγούμενο μήνα η Επ.Ε.Ι.Α. όπου τόσο οι επικεφαλής του Φιλικού Διακανονισμού όσο και η διοίκηση της Commercial το είχαν ζητήσει με επιστολή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έγινε και τώρα, οι επιστολές στάλθηκαν αλλά η Επ.Ε.Ι.Α. άλλαξε στάση αντιμετώπισης και δεν αποφασίζει την αποδέσμευση των χρημάτων ώστε να πληρώσει η Commercial το Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού.

Αν και κάποιοι σπεύδουν να ερμηνεύσουν την συμπεριφορά αυτή ως έκφραση πικρίας του προέδρου της Επιτροπή κ. Γ. Πέτσα απέναντι στον τρόπο που η κυβέρνησης χειρίστηκε το θέμα της Επ.Ε.Ι.Α. οι πληροφορίες από τη Επιτροπή αιτιολογούν την άρνηση αποδέσμευσης χρημάτων στο γεγονός ότι «δε μπορεί μια αρχή που καταργείται να λαμβάνει αποφάσεις».

Ωστόσο αυτό είναι αβάσιμο δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει ούτε το πότε ούτε το πώς θα γίνει η κατάργηση της Εποπτικής Αρχής που εσπευσμένα εξαγγέλθηκε. Κατά συνέπεια η Επ.Ε.Ι.Α. δεν αιτιολογείται να αλλάζει τακτική συμπεριφοράς ιδιαίτερα απέναντι σε θεσμούς με μεγάλη σημασία που δεν έχουν λόγους να υφίστανται κλονισμούς στην λειτουργία τους όπως το ΣΑΠ.

Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. Ο Κ ΠΕΤΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Κ ΠΕΤΣΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή