Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σχέδιο βραχυπρόθεσμης παράτασης λειτουργίας της Commercial Value

Ύστατη προσπάθεια για την σωτηρία της ασφαλιστικής εταιρίας Commercial Value κάνουν οι εργαζόμενοι, τα στελέχη της προσωρινής διοίκησης και οι διαμεσολαβούντες του εταιρικού δικτύου της εταιρίας, καταθέτοντας τεκμηριωμένο σχέδιο βραχυπρόθεσμης παράτασης της λειτουργίας της.

Πρωταρχικός στόχος του σχεδίου είναι η διασφάλιση της επάρκειας του Κλάδου Ασφαλίσεων Ζωής που επιτυγχάνεται πλήρως με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από τις Ασφαλίσεις Κατά Ζημιών στις Ασφαλίσεις Ζωής δίχως την απαίτηση πρόσθετων πόρων .


Το έλλειμμα των 55.000.000 ευρώ της Ασφαλιστικής Τοποθέτησης που θα προκύψει στις Ασφαλίσεις Κατά Ζημιών, βάσει του Προτεινόμενου Πλάνου προβλέπεται να καλυφθεί είτε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε με συνδυασμό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ανάκτησης ποσών από κύριο μέτοχο και Hestiun είτε με έκδοση Ομολογιακού Δανείου βάσει υπάρχοντος Business Plan με την εγγύηση του Δημοσίου.

Παράλληλα επιτυγχάνεται η ορθολογική κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων των Ασφαλίσεων Κατά Ζημιών με αξιοποίηση των διαθεσίμων του Cash Flow .

Η εκπόνηση του σχεδίου αυτού , όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ,είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των στελεχών της Εταιρίας, με γνώμονα τη διάσωσή της, την προστασία της περιουσίας χιλιάδων ασφαλισμένων, των συνεργατών της και των θέσεων εργασίας. Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η αξιοπιστία του ασφαλιστικού κλάδου που τόσο έχει ταλανιστεί το τελευταίο διάστημα.

Το σχέδιο έχει αποσταλεί προς στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και συγκεκριμένα στο κ. Γ. Πέτσα, Προέδρου ΔΣ και κ.κ.Μέλη ΔΣ ΕΠ.Ε.Ι.Α τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Φίλιππο Σαχινίδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τον Πρωθυπουργό κ.Γεώργιο Παπανδρέου και στο Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γεώργιο Προβόπουλο.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου