Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πληρώνουν ακριβά την Υγεία και κρατούν απόσταση από την ιδιωτική ασφάλιση

Image result for expensive health

Δεν επιλέγουν ιδιωτική ασφάλιση και πληρώνουν 6 δις ευρώ από την τσέπη τους για υπηρεσίες Υγείας οι έλληνες πολίτες, ποσό που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν εάν είχαν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Το στοιχείο αυτό της τεράστιας ιδιωτικής δαπάνης προκύπτει από τα στοιχεία μελέτης που αποκαλύπτει ότι οι έλληνες ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ακριβοπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας.

Ωστόσο την ίδια ώρα δεν αγοράζουν ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Υγείας που θα τους απάλλασσε ή θα τους μείωνε κατά πολύ από αυτό το υπέρογκο ποσό που τελικά πληρώνουν. Αυτό δείχνει κατά τους αρμόδιους του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης την άγνοια που επικρατεί και αποβαίνει τελικά σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Καλά στην παραπάνω ανάρτηση θέλουν και τα λένε αυτά ή τους ξεφεύγουν?

    Ποιος είπε ότι δεν πληρώνουν χοντρά λεφτά και οι ασθενείς όταν νοσηλεύονται με ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας?

    Πέρα των εκπιπτόμενων ποσών που φτάνουν και στις 9 χιλιάδες ευρώ που τα πληρώνει ο ασφαλισμένος, ή και εκπιπτόμενων ποσοστών από τα συνολικά νοσήλια που συμμετέχει και ο ασφαλιζόμενος δεν είναι χοντρά λεφτά?
    Αλλά και με τα καταβαλλόμενα ασφάλιστρα δεν νομίζω ότι είναι φτηνή σε τελική ανάλυση η ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

    Και “εγχρήματη ευχαριστία” θα πληρώσει ο ασθενής για να τον αναλάβει ο γιατρός, δηλαδή “ο γιατρός όνομα/φίρμα/ο κατάλληλος” είτε νοσηλεύεται με συμβόλαιο ασφάλισης , είτε νοσηλεύεται με βιβλιάριο του δημόσιου φορέα υγείας..


    Τα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα τους πλείστους γιατρούς τους έχουν ως συνεργάτες γιατρούς και όχι ως μόνιμους γιατρούς .

    Δηλαδή τους έχουν ως έξω ελεύθερους On call γιατρούς που απλά αυτοί συνεργάζονται με το ιδιωτικό νοσοκομείο.
    Και αυτός ο ελεύθερος γιατρός που θα τον επιλέξεις πληρώνεται πάντοτε σε ελεύθερη συμφωνία της τιμής για τις υπηρεσίες ως θεράπων ιατρός που θα σε αναλάβει είτε για θεραπεία είτε πχ για κάποια δύσκολη ή περίπλοκη εγχείρηση.

    Μόνιμους γιατρούς έχουν, μόνο ένα διευθυντή, ανά κλινική και έναν ή δυο επιμελητές.
    Φυσικά και τους εφημερεύοντες που συνήθως είναι νέα παιδιά απόφοιτοι ιατρικών σχολών των παραδουνάβιων χωρών ή πανεπιστημίων Ιταλίας.


    Τον μεγαλογιατρό τον διευθυντή της κλινικής τώρα στο δημόσιο νοσοκομείο εάν του δώσεις την κατάλληλη “εγχρήματη ευχαριστία” ακόμα και στα λουξ μονόκλινα θα σε βάλει να νοσηλευτείς.

    Μην λέμε λοιπόν ότι η ιδιωτική ασφάλιση για νοσηλείες είναι φθηνότερες της δημόσιας και ειδικά στις μεγάλες ηλικίες το κόστος της είναι ασύμφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή