Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πολυνομοσχέδιο: "Όλα σε ένα" και στην Υγεία

Image result for medical government

Προμήθειες υγείας, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, γενόσημα, διαδικασίες αποζημίωσης νέων φαρμάκων, κλειστοί προϋπολογισμοί, μισθολογικά θέματα ιατρών, κάποια θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Αυτό το πολυνομοσχέδιο (επισυνάπτεται) φαίνεται πως περιλαμβάνει σχεδόν κάθε νομοθετική εκκρεμότητα που αφορά στο χώρο της Υγείας, επιβεβαιώνοντας κάθε πληροφορία και …ανησυχία.
Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή και οδεύει προς τις αρμόδιες επιτροπές για συζήτηση, πριν τεθεί στην ολομέλεια του σώματος. Περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων για ζητήματα που, όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση, συναρτώνται άμεσα με την εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης αυτού. Το τρίτο κεφάλαιο του αφορά την κεντρικοποίηση των προμηθειών υγείας (διαβάστε εδώ), το έβδομο είναι αφιερωμένο στην Υγεία και τα … κακά μαντάτα στο Φάρμακο, ενώ λόγος γίνεται και για τη μείωση της συμμετοχής των οικονομικά ασθενών στα φάρμακα.

Παράλληλα, με το άρθρο 85 ρυθμίζεται η αδειοδότηση, διοικητική εποπτεία και έλεγχος λειτουργίας ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ, ενώ με το άρθρο 95 εισάγεται, από 1η Ιουνίου, ο κανόνας τιμολόγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων βάσει του οποίου οι τιμή θα προσδιορίζεται κατ’ανώτατο όριο από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών αγοράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου