Εάν θέλετε να αλλάξετε εταιρεία θα πρέπει να το κάνετε προσκομίζοντας το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη λήξη του παλαιού, ώστε να προλάβετε την τράπεζα και να μην “τραβήξει” τα χρήματα της ασφάλειας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό για την ανανέωση του συμβολαίου.
Επίσης, όταν προσκομίσετε το ασφαλιστήριο της άλλης εταιρείας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να περιλαμβάνονται τα σωστά στοιχεία της ασφάλισης, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να απορριφθεί το συμβόλαιο σας από την τράπεζα. Τα κύρια στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, είναι:
Δεν είναι και τόσο εύκολη η διαδικασία αλλαγής της ασφαλιστικής εταιρίας στα Στεγαστικά δάνεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία εντυπώσεων είναι αυτά που γράφονται κατά καιρούς όπως και στην παρούσα ανάρτηση ότι ο πελάτης ωφελείται αλλάζοντας αυτή την ασφαλιστική που συνεργάζεται η κάθε Τράπεζα με κάποια άλλη της επιλογής του.
Η κάθε τράπεζα έχει συμφωνήσει επακριβώς με τον δανειοδοτούμενο τους όρους της ασφάλισης και το τι θέλει επακριβώς για να είναι καλυμμένη.
Υπάρχουν στους όρους της ασφάλισης των συμβολαίων κάθε εταιρείας αρκετές διαφορές τόσο ουσίας όσο και σε νομική διατύπωση.
Που δεν θα τους αποδεχτεί η τράπεζα.
Και το να πάει κάποιος σε άλλη ασφαλιστική θα πληρώσει και εκεί, δεν θα βρει δωρεάν ή χαμηλότερες τιμές στα ασφάλιστρα με τις ίδιες (λέμε αν καταφέρει να τις πετύχει ο πελάτης) επακριβώς καλύψεις και όρους.
Οπότε “άνθρακας ο θησαυρός” το περί ωφελείας του δανειολήπτη αν δεν θέλει να συνεχίσει με την ασφαλιστική που συνεργάζεται η τράπεζα.