Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα, αφού μέσα στην πενταετία 2009 -2014 έκλεισαν 15 ασφαλιστικές εταιρίες ενώ οι εκτιμήσεις προβλέπουν περεταίρω συρρίκνωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιριών που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα τα επόμενα χρόνια.
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Για να σταθεί η ασφαλιστική αγορά στοιχειωδώς στα πόδια της και να αντέξει στους ανταγωνισμούς των εταιρειών τύπου παροχής υπηρεσιών που κυρίως εδρεύουν στις λοιπές βαλκανικές χώρες η στις νήσους Γκέρσνεϋ κλπ, πέρα των άλλων δομικών αλλαγών, και κάποιων αλλαγών νοοτροπίας στον χώρο, όπως και το σταμάτημα της αλληλοεξόντωσης που γίνεται μέσω της μείωσης του ασφαλίστρου, θα πρέπει να υπάρχουν το πολύ μέχρι οκτώ εταιρείες/συνενούμενα σχήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθαρά και ξεκάθαρα αυτό πρέπει να γίνει είτε με συνένωση είτε με το να κλείσουν αυτές που δεν θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους,
Και αυτό για να μην παρουσιαστούν και άλλες λαχτάρες τύπου Ασπίδας κλπ.
Αλλά και οι διαμεσολαβητές είναι ακόμα πάρα πολλοί καθώς και τα ασφαλιστικά πρακτορεία πάρα πολλά.
Καλό είναι να μείνουν αριθμητικά το πολύ στο 20% των σημερινών υπαρχόντων γιατί στο τέλος θα φυτοζωούν όλοι τους έως και να κλείσουν όλοι μαζί.
.
Εδώ ποιος θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια ότι στον Ελλαδικό χώρο οι τράπεζες θα γίνονταν τρία σχήματα όλα και όλα. .
Γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και στον εδώ ασφαλιστικό χώρο?
Μα θα χαθούν θέσεις εργασίας θα μου πείτε.
Αυτή δυστυχώς είναι η φυσική εξέλιξη.
Αυτό το έπαθαν ίσως αν όχι χιλιάδες αλλά αρκετές εκατοντάδες τραπεζικών υπαλλήλων με το κλείσιμο πάρα πολλών τραπεζικών υποκαταστημάτων και με ενοποιήσεις των τραπεζικών υπηρεσιών σε κεντρικό επίπεδο.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ?ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ 130 ΕΥΡΩ...
ΑπάντησηΔιαγραφή