Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κώδικα δεοντολογίας για τις ασφαλιστικές

Την πληρωμή των αποζημιώσεων μέσα σε δέκα ημέρες από την αίτηση του ασφαλισμένου, την πληρωμή των αποζημιώσεων εντός τριάντα ημερών από την υποβολή αιτήματος εξαγοράς συμβολαίων Ζωής και εντός δεκαπέντε ημερών σε κάθε άλλη περίπτωση καταβολής ασφαλίσματος προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας που ετοίμασε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ).

Επίσης, προβλέπει ότι κατά την προώθηση των προϊόντων το δίκτυο πώλησης δεν διαβάλλει τα προϊόντα άλλων εταιρειών, δεν επιτρέπεται να μεταφέρει ασφαλιστήρια από τη μία εταιρεία στην άλλη χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση του πελάτη και απαγορεύεται η προτροπή προς τον πελάτη για την εξαγορά ή την καταγγελία συμβολαίου, η αναδοχή οφειλών από ασφάλιστρα πελατών προς τις εταιρείες καθώς και η διαφήμιση ή η παροχή εκπτώσεων που δεν ανταποκρίνονται στα ισχύοντα τιμολόγια και τους όρους των εταιρειών.

Ζημιωθέντες ΑΣΠΙΔΑΣ
Στο ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να λάβουν στο ακέραιο τα αρχικά τους κεφάλαια ζητούν πολλοί ζημιωθέντες της «Ασπίς Πρόνοια». 

Σε ό,τι αφορά την «Ασπίς Capital», το άνοιγμα των 40-42 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι βγήκε από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, αποτελεί ίσως ένα ακόμη όπλο στη «νομική φαρέτρα» των ζημιωθέντων.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου