Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το Solvency (II) και πώς να το κατακτήσετε

Υπενθυμίζουμε την ημερίδα εργασίας που διοργανώνουν οι CEA/ΕΑΕΕ στις 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα, σχετικά με τη συμμετοχή των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Πέμπτη Μελέτη Ποσοτικών Επιπτώσεων (QIS5) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση του Solvency II.

Περιττό να πούμε ότι η ημερίδα, που σημειωτέον είναι δωρεάν, δεν πρόκειται να αποτελείται από καταιγισμό τεχνικών λεπτομερειών σχετικά με το Solvency II.

Αντίθετα, πρόκειται για εργαστήρι βοηθείας στο πως θα μπορέσουν οι εταιρείες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του Solvency II. Είναι δηλαδή πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ασφαλιστές να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του εργασιακού τους μέλλοντος.

Και αυτό θα το κάνουν ακριβώς συμμετέχοντας στη Μελέτη Επιπτώσεων, δηλώνοντας δηλαδή ποιες νομίζουν ότι θα είναι οι επιπτώσεις της νέας αυτής οδηγίας, τι θα ήθελαν να κρατήσουν, να βελτιώσουν ή να αλλάξουν ριζικά.

Είναι καλό όταν μας δίνεται «ο λόγος» να τον παίρνουμε και να τον χρησιμοποιούμε, έτσι δείχνουμε και το επίπεδό μας ως επαγγελματίες που παίρνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους και τον κλάδο τους.
Όπως επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση και η Ένωση, η Ελληνική αγορά είχε μικρή συμμετοχή στην Τέταρτη Μελέτη Ποσοτικών Επιπτώσεων (QIS 4), ενώ δεν συμμετείχε καθόλου στις τρεις πρώτες αντίστοιχες μελέτες:

«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (CEIOPS), να μη γνωρίζουν σε συνολικό επίπεδο τη δυνατότητα της Ελληνικής αγοράς να ανταπεξέλθει στις νέες – σημαντικά αυξημένες όπως όλα δείχνουν – κεφαλαιακές απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό, η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών κρίνεται ως πολύ σημαντική σε αυτήν τη διαδικασία

Μέσα από όλη τη διαδικασία οι συμμετέχοντες και θα ενημερωθούν εις βάθος για το Solvency II, θα μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό, θα λύσουν απορίες και θα θέσουν απορίες, και ταυτόχρονα θα εμπλουτίσουν την τεχνογνωσία τους για τη διαμόρφωση μελετών.

Δωρεάν.

Ας μην τα θαλασσώσουμε αυτή τη φορά.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου