Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στην ιδιωτική ασφάλιση , τα ακίνητα και τις αποταμιεύσεις επενδύουν οι μικροεπιχειρηματίες

Η ανασφάλεια που κυριαρχεί μεταξύ των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων από τις χαμηλές συντάξεις που χορηγεί ο ασφαλιστικός τους φορέας ( ΟΑΕΕ) τους οδηγεί σε επενδύσεις που θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους . Ετσι επιλέγουν συνταξιοδοτικά προγράμματα απο την ιδιωτική ασφάλιση , αγορές ακινήτων και διάφορες μορφές αποταμιεύσεων.
 
Αυτό προκύπτει από έρευνα  του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC ΑΕ, όπου εκτός των άλλων οι μικροεπιχειρηματίες εκφράζουν την άποψη σε 70% οτι η ασφάλιση στο ταμείο τους πρέπει να είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με την έρευνα η ανασφάλεια για το μέλλον και η δυσαρέσκεια σε σχέση με τις παροχές του ΟΑΕΕ έχει οδηγήσει ένα σημαντικό κομμάτι των μικρών επιχειρηματιών στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων για την εξασφάλιση μελλοντικού εισοδήματος.

Έτσι, σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών δηλώνει ότι έχει καταφύγει στην ιδιωτική ασφάλιση, το 13% στην αγορά ακίνητης περιουσίας και το 12,7% σε άλλες μορφές αποταμίευσης (π.χ. καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια κλπ).

Πηγή:Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου