Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εισπράξεις: Μέγα πρόβλημα..

Η ασφαλιστική αγορά αντιμετωπίζει για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της, μια παρόμοια κατάσταστη δυσκολίας είσπραξης των εκκρεμών ασφαλίστρων που βρίσκονται στα χέρια των διαμεσολαβούντων πρακτόρων.

Οι πρακτικές όλων των εταιρειών σχεδόν, έχουν σκληρήνει και οι καταγγελίες συμβάσεων συνεργασίας με πολλούς πράκτορες «πέφτουν βροχή» όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα στη ρίζα του γιατί η πραγματική μείωση των εισπράξεων των πρακτόρων από τους πελάτες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, περνάει στις εταιρείες. Οι περισσοτεροι πράκτορες έχουν «φάει» τα εκκρεμή ασφάλιστρα και απλά, δεν τα διαθέτουν.

Πλήρωναν μέχρι πρόσφατα από τις πρόσφατες εισπράξεις τους  σταμάτησαν να τρέχουν οι τρέχουσες εισπράξεις σταμάτησαν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Και αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι εταιρείες αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να γράψουν αυτές τις ζημιές που υπολογίζονται πάνω από ένα δις ευρώ. Φυσικά αρκετοί πράκτορες θα πανε στον κορυδαλλό, αυτό όμως, και πάλι δεν λύνει το πρόβλημα.

Και χωρίς να θέλουμε να θεωρηθούμε στείροι επικριτικοί, επανερχόμαστε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Πώς, αφήσατε την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το καταστροφικό σημείο; Αν πραγματικά, πριν μερικά χρόνια αποφασίζατε να βρείτε μια λύση, οι πιθανότητες είναι να βρίσκατε μία που πιθανόν να μετρίαζε το πρόβλημα.

Τώρα, μην παραπονείστε. Θέλατε μεγέθη, πληρώστε το τίμημα.Αυτό είναι που λέμε «κακό μάνατζμεντ». Η Generali πλήρωσε το τίμημα πριν μερικά χρόνια, όμως δεν ελήφθη υπόψη ως παράδειγμα προς αποφυγή. 

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου