Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Ολλανδοί αλλάζουν το παιχνίδι στην ασφαλιστική αγορά

Μετά την περσινή αναδιάρθρωση της ING Eλλάδος ( του Ολλανδικού Ομίλου ING) με την διακοπή των εργασιών της στην Ελλάδα στις Γενικές Ασφαλίσεις και τις Ασφαλίσεις Υγείας, που προκάλεσε τριγμούς στα δίκτυα διανομής , ένας ακόμα Ολλανδικός ασφαλιστικός όμιλος αυτός της Eureko αιφνιδιάζει «σοκαριστικά», ανακοινώνοντας αναδιάρθρωση των δικτύων διανομής της εδώ θυγατρικής του ασφαλιστικής Ιnteramerican. 
 
Με αυτές τις αναδιαρθρώσεις οι  πολυεθνικοί παίκτες της αγοράς επανακαθορίζουν την  πολιτική τους και δημιουργούν νέα δεδομένα στον τρόπο συνεργασιών τους με τους διαμεσολαβούντες αλλά και τον  ανταγωνισμό.


Οι Ολλανδοί της Ιnternamerican έδειξαν από καιρό ότι στοχεύουν σε αλλαγές και στην αξιοποίηση των  εναλλακτικών δικτύων. Άλλωστε είναι οι πρώτοι που λανσάρισαν στην ελληνική αγορά εταιρικό δίκτυο online ασφάλισης με το anytime ,κύρια στο κλάδο του αυτοκινήτου, που συνεχίζουν να το υποστηρίζουν με  τακτικές προωθητικές ενέργειες και με δεδομένο οτι απευθύνονται σε μια αγορά με χαμηλή διείσδυση στις online διαδικτυακές υπηρεσίες.

Τώρα με την  στρατηγικού χαρακτήρα αναδιάρθρωση των δικτύων διανομής δείχνουν το μοντέλο που θα λειτουργεί στο μέλλον η ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε η Interamerican «η συγκέντρωση του δικτύου agency σε μεγάλα Γραφεία Πωλήσεων χαρακτηρίζεται από τη χρήση ιδιόκτητων συστημάτων υποστήριξης και στέγης, στοχεύει στην αποκέντρωση λειτουργιών από την εταιρεία στο δίκτυο και μεταφράζεται σε ταχύτερη διεκπεραίωση εργασιών και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Το πλάνο προβλέπει επίσης τις εναλλακτικές δυνατότητες δημιουργίας αυτοχρηματοδοτούμενων Γραφείων associated συνεργατών καθώς και συνεργαζομένων Πρακτορείων

Σε κινήσεις σαν αυτές θα ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες της αγοράς . Άλλωστε οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ξεκαθάρισμα που έγινε με τα απανωτά λουκέτα σε εταιρίες, κύρια του ομίλου της Ασπίς , θα συνεχιστεί είτε και με νέα λουκέτα, είτε με συγχωνεύσεις καθώς η εφαρμογή Solvency II θα είναι καταλυτική για την επόμενη χρονιά.

Ενώ μελλοντικά   φαίνεται οι μεγάλοι και κύρια οι πολυεθνικοί παίκτες να ισχυροποιούν περισσότερο την θέση τους στα μερίδια της αγοράς, όλων των  κλάδων,  από πιθανή πώληση τόσο της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου