Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ασπίς Πρόνοια: Στη λίστα της περιλαμβάνονται 250.000 συμβόλαια

Παρουσιάστηκε νωρίς χθες το πρωί η λίστα των ασφαλισμένων Ασπίς Πρόνοια Ζωής και Commercial Value στο site της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) που περιλαμβάνει περίπου 250.000 συμβόλαια (200 χιλ. από την Aσπίς Πρόνοια Ζωής και 50.000 συμβόλαια από την Commercial Value) συνολικής αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ.

H λίστα είχε ολοκληρωθεί από τον επόπτη εκκαθάρισης κ. Παντελίδη στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 και είχε παραδοθεί στην ΕΠΕΙΑ, η οποία προχώρησε χθες στην ηλεκτρονική της ανάρτηση στο διαδικτυακό της τόπο (www.epeia.gr[1]), με κάποια καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων. Στην αρχική σελίδα αναφέρεται ότι η λίστα αφορά τα χαρτοφυλάκια που έχουν σχηματιστεί μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας των εταιρειών. 

Προγράαμματα  

Περιλαμβάνει τα ενεργά χαρτοφυλάκια στις Ατομικές Ασφαλίσεις Ζωής, στην Κεφαλαιοποίηση, στα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα. Ο ασφαλισμένος συμπληρώνει την κατηγορία του συμβολαίου του, την εταιρεία στην οποία ήταν πελάτης, τον αριθμό συμβολαίου και εάν το χαρτοφυλάκιό του είναι ενεργό ή έχει αιτηθεί αποζημίωσης. 

Στα ανωτέρω χαρτοφυλάκια συμπεριλαμβάνονται συμβόλαια τα οποία στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας βρίσκονταν σε ισχύ ή είναι ελεύθερα περαιτέρω καταβολών (δηλαδή έχει γίνει αίτηση εξαγοράς τους) ή έχουν λήξει σε προγενέστερη ημερομηνία ανάκλησης αδείας, αλλά εκκρεμεί η καταβολή του ασφαλίσματος, είτε βρίσκονται σε διαδικασία καταβολής μηνιαίων συντάξεων. 

Ο κ. Παντελίδης αναφέρει για τα συμβόλαια με αίτημα εξαγοράς ότι τα συμβόλαια για τα οποία είχε υποβληθεί αίτημα εξαγοράς μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας (ή και μετά), χωρίς να έχει γίνει η καταβολή ποσού εξαγοράς από πλευράς εταιρείας, εμφανίζονται στα ενεργά χαρτοφυλάκια με μία από τις ενδείξεις Εκκρεμής Λήξη ή Ελεύθερο Περαιτέρω Καταβολών ή Σε Ισχύ , ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. 

Επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται και οι αναγγελθείσες απαιτήσεις αποζημιώσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στην ημερομηνία ανάκλησης της άδειας. Σε δήλωσή του στην «Η» ο κ. Παντελίδης τονίζει ότι το τελικό χαρτοφυλάκιο θα εμφανιστεί μετά 3 μήνες, αφού πρώτα κατατεθούν οι όποιες ενστάσεις και ελεγχθεί η νομιμότητα των συμβολαίων και αφαιρεθούν όσα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν πληρούν τις διατάξεις του νόμου.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου