Με μια πικρή γεύση θλίψης η ασφαλιστική αγορά μαθαίνει οτι και ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται υπόλογος στον Α’ Ανακριτή που εξετάζει την υπόθεση της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση €300.000 και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
Η εξέλιξη της ιστορία του Δημήτρη Κοντομηνά έχει ως εξής:
Στις 5 Δεκεμβρίου 2009, απαλλάχτηκε με βούλευμα από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για παράνομη άντληση κεφαλαίων από Ελληνογερμανούς, για επενδυτικούς λόγους και για τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του για ελλείμματα αποθεμάτων στην Interamerican.
O εισαγγελέας Αθανασίου είχε εισηγηθεί πριν από 4 περίπου χρόνια την απαλλαγή του Δημήτρη Κοντομηνά λόγω μη επαρκών στοιχείων, ωστόσο ο εισαγγελέας εφετών δεν δέχτηκε την εισήγησή του και ανέθεσε στην εισαγγελέα εφετών Α. Δημητρίου να επανεξετάσει την υπόθεση και να βγάλει το πόρισμά της.
Το πόρισμα της εισαγγελέως Α. Δημητρίου ήταν αρνητικό για την απαλλαγή του ΔΚ και ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης από τον Α’ Ανακριτή. Αυτά συνέβησαν το φθινώπορο του 2007, δυόμισι χρόνια πριν. Γιατί καθυστέρησε η υπόθεση δυόμισι χρόνια, είναι ένα καλό ερώτημα που δεν απαντήθηκε από κανέναν. Οι αναγνώστες, ωστόσο, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Οι κατηγορίες για τις οποίες του επεβλήθη εγγύηση €300.000 και απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα αφορούν τις καταχρήσεις των κεφαλαίων των ομογενών από τη Νότια Αφρική. Κατηγορούμεοι είναι τέσσερις: Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, Γιώργος Ψαρράς, Γ. Πετς και Χαράλαμπος Βατικιώτης. Τα προβλήματα του Δ. Κοντομηνά, εξάλλου δεν περιορίζονται σε αυτές τις κατηγορίες. Εκκρεμούν σε βάρος του καταγγελίες απο την εφορία για τις αυξήσεις κεφαλαίων «υπερ το άρτιον» που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, τόσο για τα δικά του ποσοστά, όσο και για τα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γιώργος Ψαρράς. Αυτές οι αυξήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από ένα μέτοχο για λογαριασμό άλλων μετόχων, όμως η εφορία τις λογίζει ως «Δωρεές» που φορολογούνται με 40%. Αυτές οι υποχρεώσεις δεν δηλώθηκαν στην εφορία και οι απώλειες των δημοσίων εσόδων από αυτές της πράξεις ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πέρα των προσαυξήσεων των προστίμων. Εκκρεμούν επίσης και άλλες αγωγές και μηνύσεις του Β. Τσοτσορού σε βάρος του Δ. Κοντομηνά ο οποίος τον κατηγορεί για σωρεία παράνομων πράξεων.
Η Οικονομική Κρίση που ισχύει αυτή την εποχή δεν είναι η καλύτερη για παρόμοιες περιπτώσεις γιατί η ηγεσία της χώρας ψάχνει να αποκαλύψει εντυπωσιακά σκάνδαλα από άλλους χώρους για να ελαφρύνει λίγο τη δική της θέση.
Πηγή: Ιnsurancedaily
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου