Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Θα ξεκινήσεις ανασφάλιστος την “εκστρατεία”.Το νέο σποτ της ΕΑΕΕ

Θα ξεκινήσεις ανασφάλιστος την “εκστρατεία”.Το νέο σποτ της ΕΑΕΕ
Με μια παρωδία αρχαίας θεατρικής παράστασης επιχειρεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα της ασφάλειας κατοικίας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

2 σχόλια:

  1. Ωραίο το κείμενο της ανάρτησης για να τονιστεί και διαφημιστικά η ανάγκη ασφαλιστικής συνείδησης , και η ανάγκη ιδιωτικής ασφάλισης., στον κλάδο πυρός.

    Μάλλον παρωδία σύγχρονης θεατρικής παράστασης θα έπρεπε να χαρακτηριζόταν αυτή η απόφασή τους.

    Γιατί "ξεχνούν" φαίνεται αυτά που αναφέρουν στους όρους στα "ψιλά γράμματα" που αναφέρουν oi εταιρείες στα συμβόλαιά τους στον κλάδο πυρός, που διαθέτουν στον κόσμο .

    Οπως πχ.
    Πρώτιστα ότι το προς ασφάλιση κτίριο πρέπει να έχει πλήρως νόμιμη άδεια.
    Κάτι που “Ξεχνά” να ρωτήσει πάντοτε τον υποψήφιο πελάτη ο διαμεσολαβητής.
    Ποια από τα περισσότερα σπίτια είναι σήμερα καθ΄ολα νόμιμα?

    Αυτοί ακόμα οι κάποιοι άλλοι πονηροί όροι και εξαιρέσεις που υπάρχουν στα συμβόλαια πυρός στους ειδικούς όρους όπως .!!! Παλαιότητα, φυσιολογική φθορά από χρήση, ακόμα και από συνθήκες περιβάλλοντος, αστοχία υλικού, και άλλοι όροι ακόμα, σε τι σκοπεύουν?

    Όλες λοιπόν οι παραπάνω ζημιές των ειδικών όρων ασφάλισης σκοπεύουν ότι μπορούν από την ασφαλ. Εταιρεία αν συμβούν ζημιές στο ασφαλιζόμενο κτίριο, να χαρακτηριστούν από αυτήν ως Ζημιά απο αστοχία υλικού, φυσιολογική φθορά, παλαιότητα,ακατάλληλη / μη νόμιμη θέση όπου αυτό κτίσθηκε κλπ. Κλπ. .
    Μάλλον θεωρούν τον κάθε Ελληνα ειδικό σπεσιαλίστα οταν χτίζει το σπίτι του να γνωρίζει τεχνικά κατασκευαστικά θέματα, ή οταν αγοράζει ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές να μυρίζει τα νύχια του για να καταλάβει μην τυχόν έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα.

    Και απορρίπτεται το αίτημά του για αποζημίωση.

    Και τρέχα μετά ασφαλισμένε και μπλέξε με δικηγόρους και δικαστήρια...
    Οι ασφαλιστικές εταιρείες τους δικηγόρους τους έχουν με τον μήνα που λένε , και η δουλειά τους ειναι να σε κάνουν να αγανακτήσεις και να εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου να βρεις το δίκαιό σου.

    Aκόμα ένας περίεργος όρος που θα αναφέρω που υπάρχει στην γενική αστική ευθύνη έναντι τρίτων μιας πολύ μεγάλης εταιρείας και αναφέρει ....!!
    Η κάλυψη αστικής ευθύνης προς τρίτους προϋποθέτει ότι η ευθύνη του ασφαλιζόμενου θα πρέπει να προβλέπεται από εν ισχύ διατάξεις νόμου (και προσέξτε εδώ) και ενεργοποιείται μόνο μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία ο ασφαλιζόμενος καταδικάζεται σε αποζημίωση των τρίτων.

    Σε απλά νεοελληνικά.
    Αν προκληθεί ζημιά πχ επέκταση φωτιάς από το ασφαλισμένο σπίτι σου σε αυτό του γείτονα.
    Γνωματεύει η πυροσβεστική, η αστυνομία δείνει αντίγραφο συμβάντος, την είδαν οι πραγματογνώμονες της ασφ. εταιρείας αυτή την ζημιά που προκλήθηκε στον γείτονα, και ειναι φως φανάρι οτι δικαιούται αυτός ο γείτονας να αποζημιωθεί, ......
    Αλλά όχι για την ασφαλιστική εταιρεία.
    Δεν καταβάλλεται αποζημίωση στον τρίτο και ας ειναι φως φανάρι για την ζημιά που έπαθε.
    Πρέπει να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση στα αστικά/ποινικά δικαστήρια πρώτα. .

    Δηλαδή και ο παθών και ο ασφαλισμένος να μπλέξουν στον δικαστικό κυκεώνα με μηνύσεις , να πληρώνουν δικηγόρους κλπ κλπ.
    Που με τα Ελληνικά δικαστικά δεδομένα αυτό μπορεί να τραβήξει μέχρι και οκτώ με δέκα χρόνια.

    Γενικά πάρα πολλοί και περίεργοι όροι εις βάρος των ασφαλισμένων υπάρχουν σήμερα στα ασφαλιστήρια πυρός.

    Ας διορθώσουν τα μέλη τα συμβόλαια πρώτιστα και να εμπεδωθεί στον κόσμο η εμπιστοσύνη και οτι δεν τον κορροϊδεύουν, και μετά να καυτηριάζεται η στάση του Ελληνα για έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΡΑΝ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΑΙΤΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΟΣΣΣ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ... ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΣΑΣΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΑΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡα σου και για να αντιληφθεισ τι λεω ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΒΕΝΑΝΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙΙΙΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή