Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι ένας ακόμη "λογαριασμός"

Όπως μας δείχνει και η έρευνα εταιρείας δημοσκοπήσεων για στοιχεία του κλάδου μας, ο πολίτης έχει αποδεχθεί την οικονομική πραγματικότητα, έχει συνειδητοποιήσει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας, περιμένει και άλλες μειώσεις στις συντάξεις του και θέλει πλέον να πει, "φτάνει" και να βγει στη νέα κανονικότητα.

Αυτή που διαμορφώθηκε, αυτή που είναι.

Το κύριο ερώτημα που έχει, όπως μας έδειξε και η έρευνα, είναι αν "δικαιούται να έχει ιδιωτική ασφάλιση", διότι και χρήματα αν έχει κάποιος, δεν είναι βέβαιος αν δικαιούται, δηλ. αν πρέπει να στερήσει άλλες παροχές π.χ. προς την οικογένειά του, υπέρ μιας ιδιωτικής ασφάλειας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Βλέπω μια προσπάθεια ωραιοποίησης των πάντων στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, με κατασκευασμένα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα και γκάλοπ, ώστε οι πανταχόθεν βαλλόμενοi καταναλωτές να ..... τα πιστέψουν.

    Δηλαδή τα περί των υψηλών !!! υπηρεσιών που απολαμβάνουν σήμερα εάν νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια οι ασφαλισμένοι, με ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας. //...


    Δεν μας εξηγούν όμως το ποιες υπηρεσίες εννοούνται ως υψηλού επιπέδου .

    Μήπως τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων “φρου φρού και αρώματα " και ,τα καθημερινά λουλούδια στο βάζο ίσως και την προσωπική νοσοκόμα”? ,
    Σε συνάρτηση φυσικά αυτά με την άγρια οικονομική αφαίμαξη (ακόμα και από την τσέπη του ασθενή, είτε από την συμμετοχή στα κόστη νοσηλείας με συμμετοχή είτε και με εκπιπτόμενο ποσοστό παράλληλα), αλλά και από ένα σωρό άχρηστες και κοστοβόρες εξετάσεις που δεν καλύπτονται απο το συμβόλαιο αλλά απαιτούνται επίμονα απο τον κάθε ασθενή. .

    Ναι 'έτσι σε όλα αυτά είναι όντως ...... υψηλού επιπέδου. .

    Ας μην υπερεκτιμούμε και μην μυθοποιούμε λοιπόν κάποια κατάσταση μέσα από το αδίστακτο στενό συντεχνιακό συμφέρον ακόμα, παρουσιάζοντας κυρίως την λύση ιδιωτική υγεία ως την λύση των λύσεων , και για να τονίσουμε την διαφορά να υποτιμάμε και να υποβαθμίζουμε την δημόσια υγεία.

    Με τίποτε δεν υποκαθίσταται και ούτε αντικαθίσταται αυτή η δημόσια υγεία παρ όλες τις στρεβλώσεις και τον πόλεμο που δέχεται.

    Κατακριτέα είναι επίσης και η παγίδευση του κόσμου από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστές διακινητές αυτών των ασφ. Προϊόντων που επαίρονται ότι δεν είναι δα και τραγικό το κόστος ασφάλισης.

    Όπου παρουσιάζουν σε διαφημίσεις χαμηλά ετήσια ασφάλιστρα για τον πρώτο χρόνο ασφάλισης και για μικρές ηλικίες των ασφαλισμένων, (συνήθως 19 χρονών) και όχι για τις ηλικίες πχ των πενηντάρηδων-εξηντάρηδων όπου το κόστος για ενα ζευγάρι και τα παιδιά τους ακόμα ,είναι εκτός λογικής.
    Πόσοι τελικά από τους ασφαλισμένους θα έχουν σε αυτές τις ηλικίες την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα νέα αυτά κόστη?

    Αφού και τώρα ακόμα ο κόσμος δυσφορεί και ζορίζεται άγρια με αυτά που πληρώνει, πόσο μάλλον θα αποδεχτεί και αν θα συνεχίσει να παραμείνει ασφαλισμένος όταν μάθει το τι θα πρέπει να πληρώνει στο μέλλον.
    Αλλά δυστυχώς πανάκριβου πλέον συμβολαίου υγείας όπως θα διαμορφωθούν στο εγγύς μέλλον τα ασφάλιστρα στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, ειδικά από μια κάποια ηλικία και μετέπειτα.
    Τελικά  οι έχοντες και κατέχοντες το πολύ χρήμα , πλέον μόνο αυτοί θα έχουν την δυνατότητα ιδιωτικής νοσηλείας, μέσω ενός ασφαλιστικού συμβολαίου //.
    Και φυσικά εφόσον δεν ειναι ασύμφορος ο κάθε πελάτης , δηλαδή δεν ειναι φιλάσθενος.
    Γιατί διαφορετικά !!! , το ετήσιο συμβόλαιο δεν ξανα ανανεώνεται, και ας πλήρωνε ο καθένας για χρόνια ασφάλιστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή