Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Εκκληση ζημιωθέντων Ασπίς σε Τσακαλώτο να δώσει λύσεις

Συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ προκειμένου να δρομολογηθούν λίγες κινήσεις οι οποίες, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ζητά ο Σύλλογος Ζημιωθέντων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

5 σχόλια:

  1. Τα αφήνω ασχολίαστα αυτά που γράφτηκαν προς τον υπουργό, αλλά ας μας πει κάποιος με στοιχειώδη λογική,
    ότι και στην περίπτωση που υπήρχε αυτή η δυνατότητα δηλαδή να πει ο υπουργός, “ας τα δώσω”, πείτε μου και πάλι από που θα τα βρει για να τα δώσει.?

    Θα κόψει και άλλο μήπως τις συντάξεις, τους μισθούς, τα φάρμακα?

    Θα περικόψει και άλλα λεφτά από την Άμυνα, την παιδεία, την πρόνοια?
    Για να τα κάνει λεφτά αποζημίωσης προς εσάς.?.

    Εδώ και αυτή την στιγμή το κράτος χρωστάει πάνω από 5,7 δις ευρώ σε νοσοκομεία, γιατρούς, διαγνωστικά, φαρμακεία.
    Πάνω από 2 δις είναι οι οφειλές σε υπερωρίες και τα εκτός έδρας των ένστολων.

    Και πόσα χρωστάει ακόμα εδώ και εκεί σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, σε δημόσια έργα, κλπ .
    Δεν έχω τίποτε εναντίον σας αλλά καλό είναι να δείτε το πρόβλημά σας στις πραγματικές του διαστάσεις και μην πιστεύετε στα παραμύθια φούμαρα των πολιτικών εν καιρώ αντιπολίτευσης τους, καθώς και σε αυτούς των συλλόγων που σας καλλιέργησαν ψευδείς προσδοκίες.

    Και ότι το κάθε ευρώ σήμερα στο πτωχευμένο μας κράτος βγαίνει μέσα απο άγρια φορολογία και οχι απο τζάμπα δανεικά και αγύριστα της εποχής της επίπλαστης ευημερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όσα λέει η επιστολή στον Τσαλακώτο ( κατά το τσαλακωμένος αριστερός που είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του αυτοπροσδιοριζόμενος) τα αφήνεις ασχολίαστα είτε γιατί δεν τα διάβασες, είτε γιατί τα διάβασες και προσπαθείς προβοκατόρικα να δημιουργήσεις ψευδείς εντυπώσεις παραποιώντας την αλήθεια ή γιατί τα διάβασες αλλά δεν κατάλαβες τίποτα.

      Στην περίπτωση που δεν τα διάβασες, διάβασέ τα (είναι γραμμένα σε απλή ελληνική γλώσσα που καταλαβαίνει ακόμα και απόφοιτος γυμνασίου) και εδώ είμαστε να μας πεις τι κατάλαβες.

      Στην περίπτωση που τα διάβασες πες μας σε ποιό ακριβώς σημείο της επιστολής είδες να υπάρχει αίτημα για να δοθούν αποζημιώσεις από τον κρατικό κορβανά.

      Για να φωτιστεί λίγο το σκοτάδι στο μυαλό σου (στην περίπτωση που τα διάβασες αλλά δεν κατάλαβες τίποτα) θα σου πω, και αν θέλεις διασταύρωσέ το κιόλας, ότι το αίτημα όλων αυτών των εξαπατημένων είναι να αποζημιωθούν από το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής το οποίο «Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής» («Εγγυητικό») είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με στόχο την προστασία ασφαλισμένων στον κλάδο ζωής σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής τους επιχείρησης. Το Εγγυητικό εδρεύει στην Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.

      Σκοπός του είναι η διατήρηση και μεταβίβαση του συνόλου ή μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας σε άλλη ασφαλιστική ή σε άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που αυτό καταστεί ανέφικτο, καταβάλλεται αποζημίωση έναντι της αξίας των συμβολαίων αυτών αλλά και έναντι εκκρεμών ζημιών και πληρωτέων παροχών (εξαιρούνται οι συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης), με βάση τα ανώτατα όρια αποζημίωσης που αναφέρονται στο αρ.7 του ν.3867/2010.

      Το απαραίτητο, για την εκπλήρωση του σκοπού του Εγγυητικού, κεφάλαιο συγκεντρώνεται αποκλειστικά από τακτική εισφορά υπέρ αυτού, η οποία ορίζεται μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ποσοστό έως 1,5% της συνολικής ετήσιας παραγωγής ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου ζωής. Η εισφορά αυτή βαρύνει κατά το ήμισυ τις ασφαλιστικές εταιρίες, μέλη του Εγγυητικού, και κατά το ήμισυ τους ασφαλισμένους με συμβόλαια ζωής. Η εισφορά εμφανίζεται στο ασφαλιστήριο και απαλλάσσεται παντός φόρου ή τέλους.

      Διασταύρωσέ εδώ :( http://www.pligf.gr/el/definition.aspx?mid=0 ) ή και όπου αλλού θες.

      Για να στο σπάσω και να στο ξαναρίξω (τα λέμε λαϊκά) αυτοί οι εξαπατημένοι συνάνθρωποί μας ζητούν να αποζημιωθούν μέσω ιδιωτικών πόρων και σε καμία περίπτωση μέσω δημόσιων.

      Εσύ μη φοβάσαι, δεν θα πληρώσεις τίποτα γι' αυτό. Εσύ ασχολήσου με τις πληρωμές που πρέπει να κάνεις για τους φόρους , τις εισφορές και όλα τα άλλα χαράτσια που πληρώνουμε (αν έχουμε να πληρώσουμε) όλοι μας , μαζί και αυτοί οι δόλιοι οι εξαπατημένοι από:

      (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ)


      Διαγραφή
  2. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ)

    ...μαζί και αυτοί οι δόλιοι οι εξαπατημένοι από:
    - ασφαλιστική αγορά η οποία εν πολλοίς επιθυμούσε και επεδίωκε την καταστροφή της εταιρίας αυτής τυφλωμένη από την πλεονεξία σκάβοντας όμως στην ουσία τον δικό της τον λάκκο και που αντί τουλάχιστον να περισώσει το κύρος της και να διαφυλάξει ως όφειλε την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με αναδοχή του χαρτοφυλακίου των ασφαλισμένων αυτών μετά το κλείσιμο, τους θεώρησε "άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν" (αν θυμάμαι καλά έτσι είχαν χαρακτηριστεί δια στόματος του τότε προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, και θυμάμαι καλά) και προτίμησε να κάνει επιλεκτικό πλιάτσικο στο ομολογουμένως ευρύτατο και έτοιμο "καλό" πελατολόγιο κάνοντας μάλιστα στη συνέχεια και πάρτι για δήθεν επίτευξη αύξησης παραγωγής. Τώρα μετά από συναπτά έτη καθίζησης της παραγωγής ψάχνει ακόμα το λόγο που έγινε αυτή η καθίζηση και παλεύει να βγει από τον λάκκο τον οποίο δεν έκλεισε και στον οποίο τελικά έπεσε η ίδια μέσα.

    - εποπτική αρχή που κοιμόταν λήθαργο βαθύ όσο λειτουργούσε η εταιρία αφήνοντας έτσι το έλλειμμα στα αποθεματικά να γιγαντώνεται και στη συνέχεια της αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας με γνώμονα ,όπως έλεγε η σχετική απόφαση ανάκλησης, την προστασία , μεταξύ άλλων , των συμφερόντων των ασφαλισμένων, (εδώ γελάνε) .

    - εκκαθάριση, η οποία, φυσικά με γνώμονα μόνο το δικό της συμφέρον, επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα ερχόταν δήθεν σαν σωτήρας, όπως έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, εξαφάνισε ακόμα και την τελευταία ελπίδα που είχαν οι εξαπατημένοι αυτοί αποκλείοντάς τους 5 χρόνια μετά το κλείσιμο ακόμα και από τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έστω μέρος των αποταμιεύσεών τους από το προϊόν της εκκαθάρισης γιατί λέει δεν έκαναν τα χαρτιά τους για να αναγγείλουν την απαίτησή τους!!! ή / και γιατί τα συμβόλαια που είχαν στα χέρια τους δεν ήταν τελικά λέει ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά κάτι άλλο παρά το ότι τα συμβόλαια αυτά εκδόθηκαν από εποπτευόμενη ασφαλιστική εταιρία και παρά το ότι για τα συμβόλαια αυτά αποδόθηκαν κανονικά φόροι ασφαλίστρων , εκδόθηκαν βεβαιώσεις για φορολογική χρήση και κατά την απογραφή των υποχρεώσεων της ασφαλιστικής μετά το κλείσιμο αναγνωρίστηκαν ως υποχρεώσεις έναντι των κατόχων. (Απογραφή Παντελίδη η οποία αποδεικνύεται ότι ήταν στάχτη στα μάτια των δύσμοιρων ασφαλισμένων).

    Αν μια φορά δεν έχουμε να πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι τα χαράτσια και τους φόρους, αυτοί οι εξαπατημένοι δεν έχουν να πληρώσουν δέκα ή και πολλές περισσότερες, αφού τους αφαίρεσαν βίαια τους κόπους και τις οικονομίες που αποταμίευαν μια ζωή και τους είπαν μάλιστα ότι αυτοί φταίνε και ας πρόσεχαν να μην αποταμίευαν τα χρήματά τους στην ασφαλιστική αγορά που είναι πεδίο που ενέχει σημαντικούς κινδύνους οικονομικής βλάβης για όσους εκτίθενται σε αυτήν( αιτιολογικό απόφασης ΣτΕ στην απόρριψη της αγωγής για τις ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου)

    Η πιο νοσηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να συλλάβει μια τέτοια απάτη εναντίον μάλιστα μιας μόνο μερίδας ανθρώπων (καταντάει ρατσιστικό) που επέλεξαν να αποταμιεύουν το βιος τους σε μια εποπτευόμενη ασφαλιστική εταιρία που λειτουργούσε πάνω από 60 χρόνια σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής (ας πούμε) Ένωσης και της ζώνης του πάλαι ποτέ ισχυρού, ασφαλούς και σκληρού (sic) euro.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλο να περιγράψεις άλλο?.
      Αστο καλύτερα.

      Εγω πάντως πριν σου απαντήσω θέλω να σου πω ότι λυπάμαι για τον επικοινωνιακό σου πολιτισμό.
      Δεν σε τιμούν να εκφέρεις προσβλητικές προσωπικές εκφράσεις όταν απευθύνεσαι σε κάποιον επειδή δεν του άρεσαν αυτά που είπε ή έγραψε.
      Δεν πειράζει. Ο καθείς κρίνεται.

      Αυτά που έγραψες ως απάντηση εάν τα έγραφες κάπου αλλού ο κάθε αδαής εκτός εδώ αυτού του χώρου, δικαιολογημένα θα έλεγε μα τι συμβαίνει και γιατί δεν τους τα δίνουν από αυτό το “περίφημο εγγυητικό κεφάλαιο”.
      Όχι να τα γράφεις όμως αυτά εδώ σε μπλόγκ του ασφαλιστικού χώρου .

      1ον. Από που έως που μπορεί να ζητηθεί ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου για τα λεφτά που έχασαν οι παθόντες όταν αυτά τα λεφτά δεν είχαν επενδυθεί μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που ήταν νομικά κατοχυρωμένα, αλλά σε ανεξάρτητα αμοιβαία κεφάλαια με τρελά νούμερα υπεραποδόσεων.
      Και πόσα είναι αυτά τα ποσά?.
      Προς τ Όταν κάποιοι φώναζαν τότε μην ακούτε τα “παπαγαλάκια” του Ψωμιάδη που έταζαν τρελά λεφτά , αυτοί με την ι λοιπόν η επιστολή και στον Τσακαλώτο αυτόν τον καιρό. Δεν έχουν πάρει την απάντηση από τόσους υπουργούς αυτής και των προηγουμένων κυβερνήσεων. Τι προσδοκούν, τι ελπίζουν?
      Μήπως ελπίζουν να “τσιμπήσει” αυτός ο υπουργός για να τους δώσει από τον κρατικό κορβανά? Αυτό έλειπε τώρα. Να αποζημιώνει το κράτος τις ιδιωτικές συμφωνίες που δεν επετεύχθησαν.

      2ον. πλεονεξία τους ακύρωναν τα συμβόλαια που είχαν σε άλλες εταιρείες για να τα βάλουν στην Ασπίδα.
      Κυριαρχούσε δε τέτοια παράνοια που πολλοί σταματούσαν ακόμα και την κοινωνική τους ασφάλιση γιατί ήταν οι έξυπνοι της παρέας και σήμερα πολλοί από αυτούς νοσοκομειακά είναι επί ξύλου κρεμάμενοι δηλαδή με βιβλιάριο υγείας της Πρόνοιας.
      Δεν τους φταίω εγώ.

      3ον. Και καλά θα κάνουν οι παθόντες να πάψουν να πιστεύουν σε αυτό το κύκλωμα των συλλόγων προστασίας τους.
      Ένα ολόκληρο κύκλωμα που ζει εις βάρος τους από τις συνδρομές τους και τους παραμυθιάζουν.


      Διαγραφή
    2. Επικοινωνιακά πολιτισμένος και τιμημένος

      1. Σε κανένα σημείο του σχολίου μου δεν υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις

      2. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι προσωπικές οι όποιες εκφράσεις γιατί τα σχόλια είναι ανώνυμα - υπάρχει άλλωστε και ο διαχειριστής του blog για να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει τα σχόλια που δημοσιεύονται

      3.Απευθύνθηκα ανώνυμα σε ανώνυμο σχολιαστή όχι γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που έγραφε αλλά γιατί αυτά που έγραφε παραποιούσαν την αλήθεια

      4. Χαίρομαι που επιτέλους ανακαλύπτεις το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής το οποίο μάλιστα αποκαλείς και ¨περίφημο¨ ενώ στο αρχικό σου σχόλιο δεν το αναφέρεις καθόλου προφανώς για να δημιουργήσεις την ψευδή εντύπωση ότι οι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ αυτοί ζητούν αποζημίωση από δημόσιο χρήμα. Είναι λυπηρό βέβαια το ότι παρά ταύτα συνεχίζεις να επιμένεις υποθέτοντας μάλιστα ότι οι άνθρωποι αυτοί με την επιστολή τους προσπαθούν ή ελπίζουν να κάνουν τον υπουργό να ¨τσιμπήσει ¨ !!! ??? και να δώσει αποζημίωση από τον κρατικό κορβανά. Πόσο θράσος ή / και πόση ξεροκεφαλιά Θεέ μου;

      5. Δεν τίθεται θέμα για το αν θα αποζημιώσει το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής όλους τους εξαπατημένοι - ζημιωθέντες από την πλημμελή άσκηση εποπτείας στα ασφαλιστικά αποθέματα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, αυτό άλλωστε το έχει ήδη αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά για το πότε.

      6. Κι ένα black humor ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε:

      - Πατέρα , πατέρα , πότε θα βγούμε από τον μεγάλο λάκκο που έσκαψες για τους άλλους και τελικά πέσαμε μέσα εμείς;

      - Σκάσε και σκάβε.

      Διαγραφή