Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Aνοχύρωτη και ανασφάλιστη χώρα η Ελλάδα στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Ποιος πληρώνει τις ζημιές!

Image result for bad weather

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα και κύρια την Αττική, τις τελευταίες μέρες, αλλά και προηγούμενα γεγονότα από πυρκαγιές και σεισμούς μέσα στο 2017 αναδεικνύουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, από αυτά τα φαινόμενα.

Και το πρόβλημα αυτό είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης υπο-ασφάλιση σε περιουσιακά στοιχεία από φυσικά φαινόμενα και όχι μόνο.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

5 σχόλια:

  1. H αρχική ανάρτηση μας γράφει. ...... copy & paste. .." Η μόνη στήριξη που παρέχεται πραγματικά και άμεσα από αυτά τα φαινόμενα είναι από τις ασφαλιστικές εταιρίες , για όσους προνόησαν ή είχαν την δυνατότητα να ασφαλιστούν για αυτούς τους κινδύνους."...
    Ετσι γράφει εάν προστρέξετε στην αρχική ανάρτηση.
    Μας έπεισαν τώρα . Όλο “ειλικρίνεια “ !!! είναι σε γενικές γραμμές αυτό που αναφέρουν στην ανάρτηση .
    ΄Ήμαρτον Θεέ μου!.

    Ξεχνούν φαίνεται αυτά στα "ψιλά γράμματα" που αναφέρουν oi εταιρείες στα συμβόλαιά τους, ότι το κτίριο πρέπει να έχει νόμιμη άδεια.
    Ποια από τα σπίτια αυτά εκεί στην Μάνδρα που χτίστηκαν “νύχτα και κρυφά απο τον Θεό” που λέει ο λόγος, επάνω σε μπαζωμένα ρέματα, ή σε καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου, είναι νόμιμα?
    Αυθαίρετα είναι το 90% όπως λέγεται όλα τα εκεί κτίσματα και επιπρόσθετα και χωρίς άδεια και επίβλεψη μηχανικού.

    Αυτοί ακόμα οι κάποιοι άλλοι πονηροί όροι και εξαιρέσεις που υπάρχουν στα συμβόλαια πυρός στους ειδικούς όρους όπως .!!! Παλαιότητα, φυσιολογική φθορά από χρήση, ακόμα και από συνθήκες περιβάλλοντος, αστοχία υλικού, και άλλοι όροι ακόμα, σε τι σκοπεύουν?

    Όλες λοιπόν οι ζημιές των ειδικών όρων ασφάλισης σκοπεύουν ότι μπορούν από την ασφαλ. Εταιρεία αν συμβούν ζημιές στο ασφαλιζόμενο κτίριο, να χαρακτηριστούν από αυτήν Ζημιά απο αστοχία υλικού, φυσιολογική φθορά, παλαιότητα,ακατάλληλη / μη νόμιμη θέση όπου αυτό κτίσθηκε κλπ. Κλπ. . Και απορρίπτεται το αίτημά σου για αποζημίωση.

    Αγοράζεις ή χτίζεις σπίτι πρέπει βάσει των όρων των συμβολαίων να είσαι ακόμα γνώστης αν τα οικοδομικά και τα άλλα υλικά για τις ανάγκες της ανέγερσης, έχουν τυχόν αστοχία κατασκευής.
    Ότι ακόμα οι ηλεκτρικές συσκευές και άλλες οικιακές επίσης, από κατασκευής εάν έχουν κάποιο πρόβλημα ή σύμφυτο ελάττωμα, δεν αποζημιώνονται ούτε αυτές. ....
    Έλεος πια. .....



    Τρέχα μετά εσύ ασφαλισμένε παθόντα εξαντλήσου και οικονομικά πέρα της ψυχοφθόρου κατάστασης όπου βρίσκεσαι λόγω της ζημιάς που έπαθες, στα δικαστήρια για να διεκδικήσεις το δίκαιό σου.

    Και όλα αυτά τους είναι αδιάφορα εάν ως ασφαλισμένος είχες ασφαλιστική κάλυψη για χρόνια.

    Οι ασφ. Εταιρείες τους δικηγόρους με τον μήνα τους έχουν και είναι υπέρ εξειδικευμένοι στην απόκρουση απαιτήσεων.

    Επίσης οι ασφαλιστικές εταιρείες μόνο φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν είναι.

    Τώρα το πόσο πραγματικά και άμεσα θα παρέχονταν η στήριξη από αυτά τα φαινόμενα, εάν υποθέταμε ότι όλα αυτά τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στην Μάνδρα Αττικής ήταν ασφαλισμένα .
    Ασφαλισμένα βέβαια με τους όρους των συμβολαίων της Ελληνικής ασφαλ. αγοράς, προσωπική μου άποψη είναι ότι απλά -το αμεσα, το πραγματικά, και ότι θα παρέχονταν- είναι ένα σχήμα λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης οι ασφαλιστικές εταιρείες μόνο φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν είναι.
    ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ !1 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον δυσχεραίνεσαι στο να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος όταν απαντά σε ένα θέμα μιας ανάρτησης.

      Και βέβαια δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτε σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφ. εταιρείες, αλλά για πες μου εάν το θέμα της ανάρτησης το άνοιξες για να το διαβάσεις ή αρκέστηκες στην περίληψη που έγραψε το παρόν μπλόγκ?
      Εκεί εστίασα τις παρατηρήσεις μου στο ότι εκ των πραγμάτων οι ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο πυρός είναι εξασφαλισμένες επαρκώς στο να μην πληρώσουν αποζημιώσεις με τις ασφαλιστικές τους δικλείδες των ενα σωρό όρων και εξαιρέσεων στα συμβόλαιά τους.

      Ανοιξε λοιπόν την ανάρτηση διάβασε την πλήρως και την απάντηση μου επ΄ αυτών που έγραψα.

      ΥΓ. Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση σου σχετικά με το περί !!! .......... νόμιμες λειτουργούσες κλπ κλπ.

      Διαγραφή
  3. Τρέχα μετά εσύ ασφαλισμένε παθόντα εξαντλήσου και οικονομικά πέρα της ψυχοφθόρου κατάστασης όπου βρίσκεσαι λόγω της ζημιάς που έπαθες, στα δικαστήρια για να διεκδικήσεις το δίκαιό σου. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ... ΜΟΝΟ Η ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΧΑΖΟ Η ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ,,, ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι ακατάληπτος είσαι .

      Σε σχέση και συνάφεια βέβαια μόνο, με το ότιδήποτε ανέφερα στο σχόλιό μου.

      Διαγραφή