Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχει περίπτωση ακύρωσης της πώλησης της “Εθνικής Ασφαλιστικής”;

Related image

Συγκεκριμένα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζητά από τον Υπουργό ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις πληροφορίες ότι η εταιρία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων “Exin Re”, του επιχειρηματία J.Calamos με τον οποίο ο Πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει όντως μείζονα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία θα επιχειρούσε να επιλύσει με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα, ζητά διευκρινίσεις αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από την “Exin Re’ στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι "εξαιρετικά ανεπαρκής". Τέλος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Εθνική Τράπεζα εάν ακυρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστική.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

4 σχόλια:

  1. Καλά πίστευε κανείς οτι υπήρχε περίπτωση να ρίξει κάποιος επενδυτής 700 τόσα εκατομμύρια ευρουδάκια για να αγοράσει σήμερα την Εθνική Ασφαλιστική?

    Πολλά τα "βαρίδια" της Εθνικής με μεγαλύτερο αυτό του υπεράριθμου και πολύ καλοπληρωμένου προσωπικού εκεί στο μέγαρο της Λ. Συγγρού.

    Στους σημερινούς οικονομικούς χαλεπούς καιρούς της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, και ακόμα περισσότερο στην πτωχευμένη Ελλάδα , αφελείς μόνο θα πίστευαν οτι μπορούσαν να επενδυθούν από ξένους αυτά τα λεφτά.


    Αυτοί οι "επενδυτές" μάλλον πίστεψαν ή τους ειχαν πεί Off the record βέβαια κάποιοι έξυπνοι εδώ, οτι τα λεφτά για την αγορά ή στο μεγαλύτερο μέρος θα σας δοθούν απο την μητρική τράπεζα σε μορφή μακρυχρόνιου και με πολύ χαμηλό επιτόκιο δανεισμό.

    Αφού αυτό που ένοιαζε μόνο την Εθνική Τράπεζα ήταν να ξεφορτωθεί πάση θυσία την θυγατρική ασφαλιστική.

    Και εφόσον ούτε δανεισμός δεν θα μπορεί να γίνει , μάθανε εκ των υστέρων και για τα "βαρίδια" της ασφαλιστικής, τα Αμερικανάκια δεν πιάστηκαν κορόϊδα. Και πουλάνε τρέλα τώρα.

    Πάντως ευτυχείς θα ειναι στην Τράπεζα να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής , και υπερ ευτυχείς και εάν καταφέρουν ο ενδιαφερόμενος να τους δώσει κοντά στα διακόσια εκατομμύρια, εστω και σε πολλές δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είσαι πολύ έξυπνος για να σε κοροϊδέψουν ρε φίλε, αλήθεια, χάνεσαι στην Ελλάδα. Ήρθε ένας επενδυτικός Όμιλος και είπε "ρε δεν κάνουμε μια μούφα προσφορά για την εθνική στην Ελλάδα να σπάσουμε πλάκα;" Και βέβαια δεν έκανα ούτε due diligence ούτε είδαν τους Όρους της συμφωνίας που υπέγραψαν, ούτε ήξεραν λεπτομέρειες για τα βαρίδια της Εθνικής, γιατί είναι Αμερικανάκια...δε ρώτησαν τον πανέξυπνο Έλληνα ασφαλιστή, που μετά τον Έλληνα ταξιτζή έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ γνώση! Είσαι απλά τραγικός...το χειρότερο είναι οτι μάλλον έχεις και πελάτες που σε εμπιστεύονται....

      Διαγραφή
    2. Εγω πρώτα απ΄ όλα "ρε φίλε" , θαυμάζω τον επικοινωνιακό σου πολιτισμό.
      Τι να πώ για αυτόν.

      Το εάν ενοχλείσαι από κάτι που γράφεται είναι δικό σου πρόβλημα αλλά μην το δείχνεις.
      Απλά θα μπορούσες με μία στοιχειώδη ευπρέπεια να εκφράσεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου.

      Και το ποιος είναι τελικά ο τραγικός που ανέφερες δεν σου επιστρέφω αυτόν τον χαρακτηρισμό , αλλά το αφήνω και ας το κρίνουν οι άλλοι.

      Ασφαλιστής δεν είμαι , γνώστης
      όμως του χώρου ναι , μπορείς να το πεις και έτσι.

      Και έχω το απόλυτο δικαίωμα να λέω και κάποια πράγματα με το όνομά τους.

      Διαγραφή
    3. Το "ρε φίλε" το θεώρησες προσβλητικό; Αλήθεια τώρα; Εμένα με προσέβαλαν τα άσχετα και χωρίς αποδείξεις, απλά προσωπικές εικασίες χωρίς λογική και γνώση(εξήγησα πώς λειτουργούν οι επενδυτικοί όμιλοι σε εξαγορές αν δεν κατάλαβες) και έχω το απόλυτο δικαίωμα να σχολιάζω και να κρίνω δημόσια posts...καλές δουλειές...

      Διαγραφή