Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην ΆποψηΤετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Περικόπτουν κατά 25% τη χρηματοδότηση της υγείας από το 2018

Related image

Νέες αιματηρές περικοπές στην χρηματοδότηση της Υγείας από το 2018 που φτάνουν στο 25% προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, που κατατέθηκε τον Μάιο από την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο (δείτε εδώ) η χρηματοδότηση της υγείας από το 1.623 εκατ. ευρώ το 2017, περικόπτεται στα 1253 εκατ. ευρώ από το 2018 έως το 2021. Μιλάμε για μια μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ που φτάσει στο 25% με ανυπολόγιστες συνέπειες για το δημόσιο σύστημα υγείας και τις παροχές προς τους πολίτες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

 1. Δυστυχώς υπάρχουν και οι μη σκεπτόμενοι ή οι ονειροπόλοι.. ............

  Που μόνο να φωνάζουν ξέρουν όταν πάνε κάποιοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα στην υγεία, αλλά ένα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κάτι.
  Αυτό το μεταξύ σωστής"Παροχής υπηρεσιών υγείας" και του άλλου που επικρατεί ακόμη εδώ στην Ελλάδα , αυτής του "Εμπορίου και αρπαγής στην παροχή υπηρεσιών υγείας".

  Που φτάσαμε να έχουμε τους περισσότερους γιατρούς δεν ξέρω παγκόσμια αλλά πανευρωπαϊκά σίγουρα και μάλιστα εξειδικευμένους αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό είμαστε πρώτοι σε αριθμό..

  Που φτάσαμε να ξεπερνάμε τα ιατροφαρμακευτικά κόστη υγείας και από όσα έχει η Ισπανία με τριπλάσιο πληθυσμό.
  Που φτάσαμε να έχουμε ιατροφαρμακευτικά κόστη υγείας περισσότερα ακόμη και από μια Βόρεια χώρα (Βέλγιο) με άγρια χειμωνιάτικα κλίματα, με βαριά βιομηχανία κλπ.

  Που φτάσαμε να έχουμε σε απόλυτους αριθμούς διαγνωστικά κέντρα με αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους και άλλα πανάκριβου κόστους διαγνωστικά μηχανήματα στην Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.
  Και για να δουλεύουν ολα αυτά τα μηχανήματα , να γράφουν οι γιατροί ενα σωρό άσκοπες πανάκριβου κόστους εξετάσεις.

  Και να ακούς εδώ και εκεί ιστορίες για αγρίους!! το ότι η περιστολή των άσκοπων τις περισσότερες φορές αυτών των πανάκριβων εξετάσεων θα μας στείλει στον τάφο η ότι τις εξετάσεις θα τις δει!!! .... ο Άγιος Πέτρος. .........

  Ένα άλλο παράδοξο στο να υπάρχουν για ψηφοθηρικούς λόγους δύο κρατικά νοσοκομεία σε ένα νησί (Κεφαλλονιά) των είκοσι εικοσιπέντε χιλιάδων κατοίκων.
  Να βρίσκονται σε μια απόσταση με το αυτοκίνητο 40 λεπτά το ένα από το άλλο και που στην ουσία υπολειτουργούν..

  Και αυτό γιατί δεν τα βρίσκουν οι κάτοικοι Αργοστολιώτες - Ληξουριώτες στο που να γίνει το ένα το μεγάλο νοσοκομείο για όλο το νησί που να μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά.

  Και προτιμάνε για ΄λίγο σοβαρότερες καταστάσεις να πηγαίνουν Πάτρα η στην Αθήνα..
  Αλλά δεν τους νοιάζει, αρκεί στο να μην γίνει για την κάθε πλευρά στην αντιπέρα πόλη .........


  Που φτάσαμε να έχουμε έως και τα εφταπλάσια φαρμακεία σε αναλογία πληθυσμού με την υπόλοιπη Ευρώπη.
  Να έχουμε πήξει σε αριθμό φαρμακείων.
  Δηλαδή να αναλογεί ένα φαρμακείο για κάθε 850 με 900 κατοίκους εδώ στην Ελλάδα αντί του διεθνούς παραδεκτού αναλογίας 1 φαρμακείο για 7 χιλιάδες κατοίκους. Πως δουλεύουν άραγε όλα αυτά, πως τα βγάζουν πέρα? .......
  Κιαι μιλάμε για επενδύσεις που ξεκινούν για το απλότερο φαρμακείο απο τα 150 χιλιάδες ευρώ.


  Ακόμη δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι κράζοντας γίνονται και υποχείρια των γιατρών, καθώς και των κάθε λογής “τρωκτικών “ στον χώρο της υγείας, καθώς και των φαρμακοβιομηχάνων.

  Δεν έχουν καταλάβει επίσης ότι η εποχή στο με τζάμπα δανεικά των ξένων γίνονταν πάρτι και συναγωνισμός στην ρεμούλα στο μεγάλο φαγοπότι και αρπαγή στον χώρο της υγείας ότι έχει αρχίσει και παρέρχεται γιατί τα λεφτά πλέον βγαίνουν από το υστέρημα και τους άγριους φόρους για να πληρώνονται τα της υγείας πλέον σήμερα....

  Και επιπρόσθετα ότι δεν υπάρχουν δένδρα με καρπούς πενηντάευρα, η μηχάνημα να κόβει σωρηδόν χρήμα για την δημόσια υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή