Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

LSE: Η Ελλάδα ξοδεύει λίγα στην Υγεία και άνισα στο κοινωνικό κράτος

Related image

Aκτινογραφία των κοινωνικών δαπανών της Ελλάδας αποτελεί η έκθεση του London School of Economics που παρουσίασε πρόσφατα ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας του LSE Πάνος Καναβός.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης αναδεικνύουν την άνιση κατανομή των πόρων για το κοινωνικό κράτος και την άδικη δημοσιονομική μεταχείριση της Υγείας. Δεν είναι μόνο το χαμηλό μερίδιο του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στην Υγεία, σε μια περίοδο που οι ανάγκες αυξάνονται, αλλά και η "ανισόρροπη" διανομή των πόρων για την κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνα με τον κ. Καναβό, η Ελλάδα ξοδεύει λιγότερα από χώρες της ΕΕ στην Υγεία και περισσότερα για τις συντάξεις. Αν ακούγεται θετικό αυτό και κυρίως αντιφατικό με την πραγματικότητα για χιλιάδες συνταξιούχους, είναι γιατί η χώρα μας δεν επενδύει στην πραγματικότητα στο κοινωνικό κράτος, αφού επιδόματα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμα έχουν περιοριστεί σε ψίχουλα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη τελικά είναι η δυστυχία το να είναι κάποιος μη σκεπτόμενος. ............

    που μόνο να φωνάζει ξέρει όταν πάνε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα στην υγεία, αλλά ένα δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάτι.
    Αυτό το μεταξύ σωστής"Παροχής υπηρεσιών υγείας" και του άλλου που επικρατεί ακόμη εδώ στην Ελλάδα , αυτής του "Εμπορίου στην παροχή υπηρεσιών υγείας".

    Που φτάσαμε να έχουμε τους περισσότερους γιατρούς δεν ξέρω παγκόσμια αλλά πανευρωπαϊκά σίγουρα και μάλιστα εξειδικευμένους αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό.

    Που φτάσαμε να ξεπερνάμε τα ιατροφαρμακευτικά κόστη υγείας και από όσα έχει η Ισπανία με τριπλάσιο πληθυσμό.
    Που φτάσαμε να έχουμε ιατροφαρμακευτικά κόστη υγείας περισσότερα ακόμη και από μια Βόρεια χώρα (Βέλγιο) με άγρια χειμωνιάτικα κλίματα, με βαριά βιομηχανία κλπ.

    Που φτάσαμε να έχουμε σε απόλυτους αριθμούς διαγνωστικά κέντρα με αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους και άλλα πανάκριβου κόστους διαγνωστικά μηχανήματα στην Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

    Και να ακούς εδώ και εκεί ιστορίες για αγρίους!! το ότι η περιστολή των άσκοπων τις περισσότερες φορές αυτών των πανάκριβων εξετάσεων θα μας στείλει στον τάφο η ότι τις εξετάσεις θα τις δει!!! .... ο Άγιος Πέτρος. .........

    Ένα άλλο παράδοξο στο να υπάρχουν για ψηφοθηρικούς λόγους δύο κρατικά νοσοκομεία σε ένα νησί (Κεφαλλονιά) των είκοσι εικοσιπέντε χιλιάδων κατοίκων.
    Να βρίσκονται σε μια απόσταση με το αυτοκίνητο 40 λεπτά το ένα από το άλλο και που στην ουσία υπολειτουργούν..
    Και αυτό γιατί δεν τα βρίσκουν οι κάτοικοι Αργοστολιώτες - Ληξουριώτες στο που να γίνει το ένα το μεγάλο νοσοκομείο για όλο το νησί που να μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά.
    Και προτιμάνε για ΄λίγο σοβαρότερες καταστάσεις να πηγαίνουν Πάτρα η στην Αθήνα..
    Αλλά δεν τους νοιάζει, αρκεί στο να μην γίνει για την κάθε πλευρά στην αντιπέρα πόλη .........


    Που φτάσαμε να έχουμε έως και τα εφταπλάσια φαρμακεία σε αναλογία πληθυσμού με την υπόλοιπη Ευρώπη.
    Δηλαδή να αναλογεί ένα φαρμακείο για κάθε 850 με 900 κατοίκους εδώ στην Ελλάδα αντί του διεθνούς παραδεκτού αναλογίας 1 φαρμακείο για 7 χιλιάδες κατοίκους. Πως δουλεύουν άραγε όλα αυτά? .......

    Ακόμη δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι κράζοντας γίνονται και υποχείρια των γιατρών, καθώς και των κάθε λογής τρωκτικών στον χώρο της υγείας, καθώς και των φαρμακοβιομηχάνων.

    Δεν έχουν καταλάβει επίσης ότι η εποχή στο με τζάμπα δανεικά των ξένων γίνονταν πάρτι και συναγωνισμός στην ρεμούλα στο μεγάλο φαγοπότι και αρπαγή στον χώρο της υγείας ότι έχει αρχίσει και παρέρχεται γιατί τα λεφτά πλέον βγαίνουν από το υστέρημα και τους άγριους φόρους για να πληρώνονται τα της υγείας πλέον σήμερα....

    Και επιπρόσθετα ότι δεν υπάρχουν δένδρα με καρπούς πενηνταευρα, η μηχάνημα να κόβει σωρηδόν χρήμα για την δημόσια υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή