Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Αναμένουν την εκκαθάριση τα συμβόλαια της International

Image result for international life

Στην... ουρά για να αποζημιωθούν βρίσκονται χιλιάδες επενδυτικά συμβόλαια της International Life. Αναμένουν το πράσινο φως του εκκαθαριστή για να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Παρά τη σημαντική διάσταση του θέματος, και τις αναμενόμενες κάθε μορφής υποχρεώσεις της εκκαθάρισης, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια σχετική κίνηση. Η άνευ ενημέρωσης παρέλευση χρόνου εύλογα έχει προκαλέσει αγωνία για το τι ακριβώς συμβαίνει δεδομένου ότι χρονικά μεγαλώνει και η απόσταση από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

10 σχόλια:

  1. Στα επόμενα δέκα χρόνια και βλέπουμε αν, και πότε, και τι ,και από που, θα πάρουν τα ....... μέχρι σήμερα συσσωρευμένα !!! κέρδη των επενδύσεών τους.


    Να μην φωνάζουν τώρα οι παθόντες, γιατί μυαλό δεν έβαλαν με τα τόσα θαυμαστά και ωραία που συμβαίνουν και συνέβησαν εν Ελλάδι στον ασφαλιστικό χώρο με τα επενδυτικά συμβόλαια και άλλες ασφαλιστικές πράξεις με συμβόλαια υγείας, συνταξιοδοτικά, κλπ κλπ.

    Μα τόσο ευκολόπιστος κόσμος υπάρχει και σε βαθμό βλακείας, μετά από τόσα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον χώρο αυτό να πιστεύει τα "παραμύθια φούμαρα" και τις υποσχέσεις για πλούσιες και μεγάλες συντάξεις και εφάπαξ μετά από κάποια χρόνια.
    Και όλα αυτά σε εποχές με αρνητικά επιτόκια.

    Έλεος πια με την αφέλεια και την όποιου βαθμού βλακεία του κόσμου που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν αυτά μέσα στα Ελληνικά δεδομένα και ενός πτωχευμένου κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΑΥΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ,ΣΕ ΥΨΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ 6000 ΕΥΡΩ .
      ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ,ΑΠΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΖΕΙΣ ΤΟ 50ΑΡΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΥΞΗΣΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου δεν μπόρεσες να καταλάβεις όλο το νόημα του σχολίου μου.
      Μιας και μου στάθηκες μόνο στο θέμα ασφάλισης της υγείας θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό το θέμα.
      Δηλαδή σε αυτό το οποίο νομίζει ο νεοέλληνας στο περί ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.
      Του έχει καλλιεργηθεί ο μύθος ότι αν κάνει μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας !!!

      1ον. Έλυσε απόλυτα και με τον καλλίτερο τρόπο το τυχόν πρόβλημά της υγείας του και δεν πληρώνει τίποτε συμμετοχή στο ιό. νοσοκομείο.....

      2ον. Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει και να ζητήσει κάλυψη ότι αυτό που έπαθε, το έπαθε τώρα, για κάποια από αυτές τις προϋπάρχουσες της ασφαλίσεως νόσους / παθήσεις του. ή και για τις επιπλοκές στην υγεία που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια μιας νοσηλείας εξ αιτίας προϋπαρχόντων προβλημάτων υγείας του .
      Και “πέφτει από τα σύννεφα” όταν πληροφορηθεί ότι δεν καλύπτονται από την ασφ. εταιρεία αυτά, τότε να ξεσπά την οργή του .

      3ον. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι συμμετέχει και αυτός στα έξοδά της νοσηλείας του είτε με εκπιπτόμενο ποσό (ακόμη και έως 15 χιλιάδες ευρώ ανά νοσηλεία) ή με επί τοις % στο συνολικό κόστος νοσηλείας. Ακόμα και τα δυο για κάποιες ασφ. Εταιρείες....
      Ναι υπάρχει μηδενική συμμετοχή σε κάποιες ελάχιστες όμως εταιρείες που η συμμετοχή του ασφαλισμένου στην νοσηλεία καλύπτεται εάν γίνει και χρήση του βιβλιαρίου της δημόσιας ασφάλισής του.

      4ον. Και αυτό που δεν το γνωρίζει ο κόσμος ότι τα περισσότερα συμβόλαια είναι πλέον ετήσιας διάρκειας και κατ έτος ανανεούμενο.
      Όσο η υγεία σου είναι καλή τότε και αυτοί είναι καλοί μαζί σου.
      Σου ανανεώνουν τα ετήσια συμβόλαια υγείας. ....
      Όταν όμως πάρει την κατιούσα η υγεία σου τότε τους είσαι ασύμφορος και δεν σου το ανανεώνουν το συμβόλαιο και ας τους πλήρωνες χρόνια ασφάλιστρα. .....

      Και αυτό ως τελευταίο . Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα η να χαρίζουν λεφτά..
      Καθαρές εμπορικές επιχειρήσεις είναι πουλώντας ένα ακόμη εμπόρευμα.
      Αυτό το αγαθό της υγείας.

      Και όλες αυτές οι εταιρείες στατιστικά δεν μας λένε ποτέ
      και ξεκάθαρα, το πόσα από τα ετήσια ανανεούμενο συμβόλαια μετά ειδικά τον τρίτο η τέταρτο χρόνο εξακολουθούν να ανανεώνονται από τους κατόχους τους.
      Και αυτό είτε γιατί δεν έχουν να τα πληρώσουν πλέον είτε γιατί και λόγω ηλικίας των ασφαλισμένων γίνονται πανάκριβα και εκτός λογικής τα ασφάλιστρα που ζητούνται πλέον. με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα εργαζομένων και συνταξιούχων....

      Και το τραγικό λάθος πολλών είναι , ότι την δημόσια ασφάλιση οποίος την εγκαταλείψει κάνει μεγάλο και τραγικό λάθος τελικά , και μπορεί να του στοιχίσει κάποτε πανάκριβα αλλά θα είναι αργά τότε για δάκρυα.
      Αυτούς κατέκρινα και χαρακτήρισα στο σχόλιό μου.
      Αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι η ιδ. Ασφάλιση υγείας είναι κάτι το συμπληρωματικό για τους έχοντες και κατέχοντες το περισσευούμενο χρήμα από τα έσοδά τους, και ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δημόσια ασφάλιση.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ !!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το είδατε κύριέ μου οτι έγραψα ότι
      ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης ειναι χωρίς αξία, ή που? παρωτρύνω για μακρυά απο αυτήν?
      Ελεος πιά.

      Στο τέλος του σχόλιού μου καθαρά και ξεκάθαρα έθεσα το θέμα στις σωστές του διαστάσεις γράφοντας, .......ότι η ιδ. Ασφάλιση υγείας είναι κάτι το συμπληρωματικό για τους έχοντες και κατέχοντες το περισσευούμενο χρήμα από τα έσοδά τους, και ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δημόσια ασφάλιση. ....

      Διαγραφή
  3. Κύριοι
    Η ανταλλαγή των απόψεών σας μου δίνει κίνητρο να πω 2 λόγια για πρώτη και τελευταία φορά σε αυτόν τον χώρο.
    Σεβαστές οι απόψεις αλλα δείτε την πραγματικότητα. Οι οικονομικά αδύναμοι δεν έχουν άλλη επιλογή από την Δημόσια υγεία που καλώς υπάρχει έτσι όπως υπάρχει.Και εσείς Κύριε που υπεραμύνεστε της Δημόσιας υγείας τι δουλειά κάνετε; Mήπως είστε του τζάμπα; Δηλαδή του Δημοσίου τομέα και θέλετε δωρεάν δημόσια υγεία σε ένα ασφαλιστικό νεκρό σύστημα που το ταΐζει με τους υπέρογκους φόρους και εξωφρενικές ασφαλιστικές εισφορές ο ιδιωτικός τομέας και ανάλογες υπηρεσίες δεν λαμβάνει; Σε ότι αφορά τα ασφαλιστήρια υγείας και σύνταξης, πιστεύω ξέρετε να διαβάζετε, ακούστε έναν σοβαρό ασφαλιστή αλλά πρωτίστως ΔΙΑΒΑΣΤΕ τους ΟΡΟΥΣ των συμβολαίων και αν σας ικανοποιούν και μπορείτε, αγοράστε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει και θα με θυμηθείτε. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως και προσωπικής εμπειρίας και δεν θέλω να αναφέρω ποσά διότι η θα πηδήξετε από το παράθυρο η θα τρέξετε να ασφαλιστείτε αύριο για να μην πω χθές.Τα ασφαλιστήρια υγείας είναι για όλους άλλα κυρίως γιαυτούς που ΔΕΝ έχουν, οι άλλοι θα βολευτούν. Υπάρχουν πολλά απο πολύ οικονομικά μέχρι απλησίαστα. Ψάξτε το. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πρώτα απο όλα για τον πολιτισμένο επικοινωνιακό σας πολιτισμό.

      Δυστυχώς όμως ειμαι αυτην την στιγμή στο εξωτερικό και μου ειναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσω να σας απαντήσω πληκτρολογώντς μέσω του φορητού μου touch screen παλμ τοπ που εχω μαζί μου τώρα.

      Την ερχόμενη Τρίτη που επιστρέφω θα σας απαντήσω στις απόψεις σας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου κύριε.
      Νομίζω ότι ήμουν απόλυτα σαφής στις θέσεις μου σχετικά με τα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.
      Και μάλλον ζείτε σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν όχι αυτό το τωρινό της Ελλάδος.
      Γιατί,
      Βλέπω μια προσπάθεια ωραιοποίησης των πάντων στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, με κατασκευασμένα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα ώστε οι πανταχόθεν βαλλόμενοι καταναλωτές (κάποιοι βέβαια) να ..... τα πιστέψουν.

      Δηλαδή τα περί των υψηλών !!! υπηρεσιών που θα απολαμβάνουν σήμερα εάν νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια οι ασφαλισμένοι, με ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας. //...


      Δεν μας εξηγούν όμως το ποιες υπηρεσίες εννοούνται ως υψηλού επιπέδου .

      Μήπως τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων “φρου φρού και αρώματα " και ,τα καθημερινά λουλούδια στο βάζο και την προσωπική νοσοκόμα”? , Σε συνάρτηση φυσικά αυτά με την άγρια οικονομική αφαίμαξη (και από την τσέπη του ασθενή), , μέσα και από ένα σωρό άχρηστες και κοστοβόρες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις που συνηθίζουν να ζητούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

      Ναι 'έτσι σε όλα αυτά είναι όντως όλα...... υψηλού επιπέδου. .

      Όταν όμως αρχίζουν τα δύσκολα η δεν πάει κάτι καλά στο πρόβλημα της υγείας η όταν η κατάσταση αρχίζει να μην ελέγχεται σε αυτά τα ιδιωτικά κέντρα, εγώ βλέπω ότι
      πάρα πολλοί ειδικά νοσηλευόμενοι είτε στρέφονται η κατά κάποιο τρόπο
      τους δείχνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της χώρας και εκεί να ζητήσουν την λύση στο πρόβλημα της υγείας τους.. ...

      Ας μην υπερεκτιμάτε και μην μυθοποιείτε λοιπόν κάποια κατάσταση μέσα από το στενό σας συντεχνιακό συμφέρον ακόμα, παρουσιάζοντας κυρίως την λύση ιδιωτική υγεία ως την λύση των λύσεων , και για να τονίσετε την αναγκαιότητα ή διαφορά να υποτιμάτε και να υποβαθμίζετε την δημόσια υγεία.

      Με τίποτε δεν υποκαθίσταται και ούτε αντικαθίσταται αυτή η δημόσια υγεία παρ όλες τις στρεβλώσεις και τον πόλεμο που δέχεται. //

      Και οι κύριοι εκφραστές της ανάδειξης της θεωρίας και αναγκαιότητας της ιδιωτικής υγείας είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες με τα ασφαλιστικά τους προγράμματα, οι ασφαλιστές όπου και αυτοί εμπορεύονται αυτό το ύψιστο αγαθό της υγείας.

      Καθώς και οι άλλοι " έμποροι " είναι τα ίδια τα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα

      Κατακριτέα είναι και με έντεχνο τρόπο από εσάς, ο μη τονισμός στον πελάτη έως και η απόκρυψη ακόμη και η όποια συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος νοσηλείας του. .

      Κατακριτέα είναι και η παγίδευση του κόσμου από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστές διακινητές αυτών των ασφαλή. Προϊόντων που επαίρονται ότι δεν είναι δα και τραγικό το κόστος ασφάλισης. Εντάξει δεν είναι τραγικά τα κόστη ασφάλισης -για τον πρώτο χρόνο βέβαια- και για πολύ μικρές ηλικίας. Αυτό το παραδέχομαι. Είναι το “δόλωμα”.
      Που παρουσιάζουν σε διαφημίσεις χαμηλά ετήσια ασφάλιστρα για τον πρώτο χρόνο ασφάλισης και για μικρές ηλικίες των ασφαλισμένων, και όχι για τις ηλικίες πχ των πενηντάρηδων-εξηντάρηδων όπου το κόστος είναι εκτός λογικής.
      Πόσοι τελικά από τους ασφαλισμένους θα έχουν σε αυτές τις ηλικίες αργότερα την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα νέα αυτά κόστη?

      Αφού και τώρα ακόμα ο κόσμος δυσφορεί και ζορίζεται άγρια με αυτά που πληρώνει, πόσο μάλλον θα αποδεχτεί και αν θα συνεχίσει να παραμείνει ασφαλισμένος όταν μάθει το τι θα πρέπει να πληρώνει στο μέλλον.

      Τελικά  οι έχοντες , πλέον μόνο αυτοί θα έχουν την δυνατότητα ιδιωτικής νοσηλείας, μέσω ενός ασφαλιστικού συμβολαίου .
      Θα την έχουν και αυτοί τελικά την δυνατότητα του πανάκριβου πλέον συμβολαίου υγείας όπως θα διαμορφωθούν στο εγγύς μέλλον τα ασφάλιστρα στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, ειδικά από μια κάποια ηλικία και μετέπειτα?
      Δεν το πιστεύω. Ίσως μόνο οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο και το πολύ χρήμα να γεύονται αυτήν την πολυτέλεια.

      Διαγραφή
  4. Την ερχόμενη Τρίτη που επιστρέφω θα σας απαντήσω στις απόψεις σας. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ,,,,, ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΦΑΙ ΤΟ ΠΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΤΕ ΑΝΕΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΩΝ ,,, Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΜΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ,,,,,,,ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα πρέπει ή να αξίζει να σας απαντήσω.

      Μην τρελαίνεστε πάντως.
      Ακούστε ή διαβάστε και κάποια άλλη άποψη, και εάν μπορείτε απαντήστε τεκμηριωμένα.

      Ειδ΄άλλως μην παρεμβαίνετε σε κάτι που έγραψα προς κάποιον άλλον σχολιαστή και ειδικά οπως μου γράψατε δεν σας ενδιαφέρουν οι θέσεις μου....

      Διαγραφή