Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η άνοδος και η πτώση του πρώην μεγαλομετόχου της "Ασπίς Πρόνοια", Παύλου Ψωμιάδη

Image result for παυλος ψωμιαδης

Απεβίωσε στις φυλακές Κορυδαλλού από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 74 ετών, ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης. Με τον θάνατό του κλείνει ο κύκλος της ποινικής δίωξης σε βάρος του για πέντε βαρύτατα αδικήματα (σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) στην υπόθεση της "Ασπίς Πρόνοια", διαδικασία ωστόσο που θα συνεχιστεί για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειάς του.

Οι κατηγορίες συνδέονται με τη δραστηριότητα του ομίλου της "Ασπίς Πρόνοια", η άδεια λειτουργίας του οποίου ανακλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, αποκαλύπτοντας το εύρος μιας αμφιλεγόμενης επιχειρηματικής δράσης, που όπως επιβεβαιώθηκε είχε στηθεί σε πήλινα πόδια. Η κατάρρευση του ομίλου της "Ασπίς Πρόνοια" και της θυγατρικής της, Commercial Value, αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στην ασφαλιστική αγορά, αφήνοντας πίσω της δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένων που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, αλλά και άλλων που είχαν επενδύσει τα χρήματά τους στις υπεραποδόσεις που υπόσχονταν τα επενδυτικά ασφαλιστήρια τα οποία είχε εκδώσει ο όμιλος και τα οποία ήταν η αφορμή της πρώτης σύγκρουσης με τις τότε εποπτικές αρχές.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

3 σχόλια:

  1. Τα ότι μαζί με άλλα πρωτοπαλίκαρα του χώρου (μεγάλα και σίγουρα- αλλά και μερικά μικρότερα) εδραίωσε την ασφαλιστική πίστη στην Ελλάδα, αποσιωπάται.

    Το ότι τον κυνήγησαν οι πολυεθνικές ασφαλιστικές και άλλα ημεδαπά καλόπαιδα ακόμα και με ερωτήσεις στη Βουλή γιατί «μεγάλωνε» και ήθελε να αγοράσει την Αγροτική Ασφαλιστική, αποσιωπάται.

    Το ότι δεν έκατσε τουλάχιστον στο εδώλιο κανένας πολιτικός προϊστάμενος της εποπτικής αρχής που επί χρόνια ας πούμε "επόπτευε" τις δραστηριότητές του, ενώ ο ίδιος «τους έκανε πλάκα» αποσιωπάται.

    Το ότι στην ASPIS BANK πρόεδρος ήταν ο Κ. Καρατζάς, αδελφός του Θ. Καρατζά (δεξί χέρι Κ.Σημίτη, Α.Παπανδρέου και διοικητή της Εθνικής Τράπεζας) που πήδηξε από το «καράβι» με παχυλότατη αποζημίωση ένα μόλις χρόνο πριν το λουκέτο, αποσιωπάται.

    Το ότι το ΣτΕ αθώωσε το ελληνικό δημόσιο για τις ευθύνες πλημμελούς εποπτείας, αποσιωπάται.

    Το ότι υπάρχει νομοθετημένο το ακαταδίωκτο εκκαθαριστών που ζουν και στην κυριολεξία βασιλεύουν από τις μακροχρόνιες και ατέρμονες εκκαθαρίσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες, αποσιωπάται.

    Το ότι η καλά εδραιωμένη μέχρι το 2009 ασφαλιστική πίστη κατέρρευσε στα τάρταρα από τότε και μετά που η εποπτική αρχή για να διασφαλίσει λέει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και της ασφαλιστικής αγοράς έκλεισε την ΑΣΠΙΣ χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα, αποσιωπάται.

    Το ότι οι ασφαλιστικές που απέμειναν στην αγορά, και ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία, δεν ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ (ατελέσφορη διαδικασία αναδοχής ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου) ενώ τώρα σε άλλες περιπτώσεις (βλέπε INTERNATIONAL LIFE) αντέδρασαν διαφορετικά (Αναδοχή χαρτοφυλακίου INTERNATIONAL LIFE που έκλεισε πρόσφατα από την Εθνική Ασφαλιστική), αποσιωπάται.

    Και φυσικά το ότι η ίδια η εκκαθάριση της ΑΣΠΙΣ, που όπως είπαμε έχει το ακαταδίωκτο, μεθόδευσε με επιτυχία τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικροαποταμιευτών από το δικαίωμα στην όποια εκκαθάριση επειδή λέει δεν έκαναν αναγγελία της απαίτησης τους για ασφαλιστικά συμβόλαια που ήταν κανονικά πληρωμένα μέχρι την τελευταία δεκάρα, προφανώς για να έχει να "τρώει" με χρυσά κουτάλια και με τα δύο χέρια στο διηνεκές, επίσης αποσιωπάται.

    Και μετά σου λέει φταίει ο λαός που δεν έχει σε υπόληψη τη δικαιοσύνη (τι είναι αυτό;) ή/ και την άλλη εξουσία (μμμ… πως την λένε να δεις; Το βρήκα. Τέταρτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν ασέβεια τώρα στον εκλιπόντα Ψωμιάδη . αν σας ανταπαντήσω σε αυτά που γράψατε για τα έργα και τις ημέρες του στον ασφαλιστικό επαγγελματικό του βίο, και τις πταίει

      Σωπαίνω επ΄αυτών.

      Εσείς όμως γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου (όσοι δηλαδή διάβασαν) το σχόλιό σας?.
      Δηλαδή αυτό το μεγάλο κατεβατό σας “υμνολόγιο σας” προς τον εκλιπόντα.

      Και ειδα ότι επιμείνατε στον “ Ύμνο σας”, ότι για ότι συνέβη λίγο πολύ και με την τραγική κατάληξη της “Ασπίδας” ότι ο μόνος αναμάρτητος και μη φέρων καμιά ευθύνη ήταν ο εκλιπών.....

      Και για ότι οτιδήποτε συνέβη άλλοι, όλοι οι άλλοι έφταιγαν πάντα με πρώτη στοχοποίηση ότι έφταιγε το κράτος .... και κάποιοι υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μετέπειτα..
      Α! και η κακή δικαιοσύνη. Μην την ξεχνάμε και αυτήν.

      Πάντα και για τα πάντα δηλαδή όλοι οι άλλοι έφτιαξαν.

      Η εύκολη λύση δικαιολογία στο στόμα του κάθε Ελληνα.


      Δεν συνεχίζω, παρά μόνο για να πω ότι την ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα την έφεραν κυρίως η Alico, και πρόσωπα όπως οι κκ Ταμπουράς, ο Κοντομηνάς, ο Θωμαϊδης, και κάποιες άλλες εμβληματικές μορφές.

      Διαγραφή
  2. Εσείς, ή ο εκκαθαριστής στην ΑΣΠΙΣ είστε, αυτός ντε, που δόλια (ανήθικα πλην όμως νόμιμα) μεθόδευσε και χωρίς αιδώ απέκλεισε χιλιάδες δικαιούχους από την εκκαθάριση με κίνητρο να τρώει ο ίδιος με χρυσά κουτάλια από το βιός των μικροαποταμιευτών , ή ασφαλιστική εταιρία που ενώ της δόθηκε η ευκαιρία αδιαφόρησε και πέταξε στον "καιάδα" των κατεργάρηδων εκκαθαριστών χιλιάδες ασφαλισμένους στην ΑΣΠΙΣ όταν αρνήθηκε την αναδοχή του χαρτοφυλακίου, ή πολιτικός που θίχτηκε ή του θίξανε τα "αφεντικά", ή δικαστικός που έβγαλε "λάδι" όλο το πολιτικό σύστημα που κάλυπτε τις απατεωνιές του εκλιπόντος επί σειρά ετών.

    Δεν εξηγείται αλλιώς.

    Εκτός αν είστε ο αρθρογράφος (που δεν το πιθανολογώ και τόσο πολύ) και μυγιαστήκατε που σχολίασα το ότι αποσιωπήθηκαν στο άρθρο όλα αυτά τα πραγματικά γεγονότα.

    Σε ποιο σημείο του σχολίου μου είδατε ύμνους και υμνολόγια για τον Ψωμιάδη και σε ποιο σημείο είδατε να λέω ότι μόνο ο Ψωμιάδης δεν έφταιγε;

    Μάθετε να διαβάζετε καλά και μετά σχολιάστε για υποτίμηση νοημοσύνης και άλλα τέτοια.

    Το σχόλιό μου γίνεται για το τι γράφεται και τι δεν γράφεται στον ΤΥΠΟ (υποτίθεται τέταρτη εξουσία) και τελικά ποια είναι η αλήθεια που πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος.

    Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι μάλλον σίγουρο. Κάποιος από αυτούς πρέπει να είστε.

    Εγώ πάντως, για να συστηθούμε, είμαι ένας από τους χιλιάδες συνανθρώπους σας που εμπιστεύθηκε την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, εξαπατήθηκε από την προαναφερθείσα πολυπαραγοντική απάτη (παράγοντες: επιχειρηματίας απατεώνας Ψωμιάδης που μοιάζει πολύ με κάποιους άλλους εμβληματικούς, μεγάλους και σίγουρους-ονόματα δεν λέμε- που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για κάτι ψωροθαλασσοδάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008 - 2010 και που είναι συμπωματικά επιχειρηματικά «τέκνα» άλλου εμβληματικού -πάλι δεν λέμε ονόματα-, πολιτικό σύστημα που κάλυπτε τον επιχειρηματία επί σειρά ετών διογκώνοντας έτσι την απάτη και αυξάνοντας τους εξαπατηθέντες, εποπτεία της πλάκας, δικαστικούς που κάλυψαν τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος κλπ.) και απογοητευμένος τώρα πια συστήνω στα παιδιά μου, των οποίων το μέλλον υποθηκεύθηκε λόγω της απώλειας των αποταμιεύσεών μας, αλλά και σε όσους περισσότερους μπορώ, να μείνουν μακρυά από την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

    Αυτό το κατεβατό καλό ήταν;


    ΑπάντησηΔιαγραφή