Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συγχωνεύσεις διαμεσολαβούντων η μόνη λύση στην φορολογική και ασφαλιστική καταιγίδα

Image result for forced merger

Κύμα συγχωνεύσεων στον κλάδο των διαμεσολαβητών προκαλεί το νέο ασφαλιστικό και αλλαγή του τρόπου εργασίας των υπαλλήλων στα γραφεία. Οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τους εργαζόμενους με σχέση αορίστου χρόνου με αποτέλεσμα πλέον τα μικρά γραφεία που απασχολούσαν μέχρι 5 υπαλλήλους να επιβαρύνονται πάνω από 20% με επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές ενώ η παραγωγή τους βαίνει μειούμενη τις περισσότερες φορές.



Σύμφωνα με πληροφορίες του I.W μόνο στην περιοχή της Β.Α Αττικής υπάρχουν τουλάχιστον 10 πρακτορειακά γραφεία τα οποία συζητούν για συγχωνεύσεις με άλλα στις ίδιες ή διαφορετικές περιοχές προκειμένου να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση και να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.



Αυτά είναι που υπέπεσαν στην αντίληψή μας, αλλά σίγουρα ο αριθμός είναι μεγαλύτερος και δείχνει ότι η αγορά πλέον δεν μπορεί να αντέξει ούτε πολλά σχήματα ούτε μικρά σχήματα αυτό-απασχολούμενων. Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον και ο εύρωστος κλάδος των Μεσιτών συζητά μεταξύ τους ενδεχόμενα συγχωνεύσεων και μάλιστα μεγάλων εταιρειών ασχέτως εάν δεν έχει προκύψει κάτι.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΟΠΩΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΖΑΜΠΑ.ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ-ΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή