Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κατά δεκάδες τα λουκέτα στα ασφαλιστικά γραφεία

Image result for extinction

Σε απόγνωση βρίσκονται 100.000 οικογένειες που συνδέονται άμεσα με τον ασφαλιστικό κλάδο από την εξουθενωτική φορολόγηση, τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές και όλα τα νέα χαράτσια που ξεκίνησαν να επιβάλλονται από αυτό τον μήνα στους ασφαλιστές.



Oσοι γνωρίζουν σε βάθος την ιδιομορφία του επαγγέλματος του ασφαλιστή κάνουν λόγο για κίνδυνο ολοκληρωτικής εξαφάνισής του και κατάρρευσης του κλάδου, όμοια με αυτή των εκτελωνιστών.



Ο νόμος Κατρούγκαλου εξοντώνει όσους ασκούν το επάγγελμα, καθώς οι εισφορές για κύρια σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως άλλωστε ισχύει και με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, "κατατρώνε" το 26,95% του ετήσιου καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους, στην περίπτωση μάλιστα που καλύπτουν επικούρηση και εφάπαξ το 37,95%.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

5 σχόλια:

  1. Ναι μεν αλλά όμως. ..........

    Η νοοτροπία του Ελληνα γενικώς για τα θέματα υγείας και για την σύνταξή του είναι. .....

    Θέλει στην δημόσια υγεία ένα υψηλότατο επίπεδο και αρτιότητα στην κάλυψη τόσο την έξω νοσοκομειακή όσο και νοσοκομειακή.
    Και το κυριότερο με την νοσηρή νοοτροπία του που του έχει καλλιεργηθεί διαχρονικά είναι να τα θέλει όλα δωρεάν, δηλαδή να του τα πληρώνει το κράτος. .....

    Τα θέλει δωρεάν λοιπόν, τόσο στην πρωτοβάθμια υγεία, στα φάρμακα, και σε οποιουδήποτε κόστους διαγνωστικές εξετάσεις. ..
    Καθώς και ολα να ειναι πλούσια και στην νοσηλεία του με νοσηλεία σε νοσοκομεία τύπου 5άστερου ξενοδοχείου.
    Αλλά ομως να μην πληρώνει στο ασφαλιστικό του ταμείο αυτά που πρέπει για την ασφάλιση της υγείας του είτε λόγω νοοτροπίας είτε ίσως γιατί δεν έχει.

    Χιλιάδες είναι αυτοί που χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία , που ξεχνούν να πληρώσουν αλλά ειναι πρωτοι όμως σε απαιτήσεις.

    Και εάν πληρώνει να κοιτάζει πως να πληρώνει τα λιγότερα.
    Αλλά κατά τα άλλα το επαναλαμβάνω θέλει την δωρεάν και υψηλού επιπέδου κάλυψη υγείας.
    Με την μόνιμη επωδό πάντοτε να τα πληρώσει το κράτος.......

    Το που θα βρεί το κράτος τα λεφτά για τις νοσηλείες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.....

    Το ίδιο με τις συντάξεις του καθενός πλέον.
    Ποιόν θέλουν να τους τις πληρώνει.
    Το κράτος?

    Δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος ότι οι εποχές με τα δανεικά λεφτά των ξένων με τα εργα και ημέρες και των "θαυμάτων" που γίνονταν μέχρι τώρα εχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί.

    Ο καθένας όπως στρώσει θα κοιμηθεί.
    Αλλά επειδή ειναι γνωστό ολοι αυτοί που κοιτάζουν να βάζουν αντε το πολύ πενήντα ενσημα το χρόνο, αυριο μεθαύριο θα απαιτούν και μεγάλες συντάξεις.
    Και επειδή ο τζάμπας πέθανε,
    Καλά κάνουν τώρα και τους πρεσάρουν για να πληρώνουν για να έχουν και αύριο αποκούμπι..

    Αυτά για ΄το σκεπτικό του νεοέλληνα περί της δημόσιας υγείας και των συντάξεών του..


    Τα κεφάλια μέσα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκληρά αυτά που είπε ο Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2017 - 12:06 π.μ....αλλά δυστυχώς έτσι είναι.Βέβαια για όλα δεν φταίει και ο κόσμος,άλλοι διαχειρήζονταισυντάξεις ,υγεία κ.λ.π και οχι τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στενόμυαλοι οι παραπάνω γράφοντες. Έχουν σκεφτεί την διαδικασία της επιλογής από τους πολίτες και τους επαγγελματίες του χώρου να υπήρχε η ελεύθερη επιλογή ασφάλισης χωρίς την υποχρεωτική του δημοσίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον στενόμυαλος είσαι εσύ.
      Που ζεις εκτός πραγματικότητος.

      Ας μην υπερεκτιμούμε και μην μυθοποιούμε λοιπόν κάποια κατάσταση μέσα από το στενό συντεχνιακό συμφέρον παρουσιάζοντας κυρίως την λύση ιδιωτική υγεία ως την λύση των λύσεων , και για να τονίσουμε την διαφορά να υποτιμάμε και να υποβαθμίζουμε την δημόσια υγεία.
      Με τίποτε δεν υποκαθίσταται και ούτε αντικαθίσταται αυτή.


      Η ιδιωτική υγεία είναι μια συμπληρωματική προαιρετική κατάσταση για όσους έχουν να πληρώνουν.
      Και αυτή η πράξη είναι μια ιδιωτική εμπορική συμφωνία/πώληση υπηρεσιών με αντικείμενο την υγεία.
      Που παρέχεται από μια εμπορική επιχείρηση που λέγεται ασφαλιστική εταιρεία και σκοπός της είναι μόνο το κέρδος.

      Ποτέ η δημόσια ασφάλιση δεν θα πει το “Εξαιρέσεις” στις καλύψεις σε αυτά και τα άλλα, και για τα της προϋπάρχουσες της ασφαλίσεως νόσους ή άλλες παθήσεις να εξαιρούνται.
      Ακόμη η δημόσια ασφάλιση δεν θα σου πει ποτέ για εκπιπτόμενο ποσό στα νοσήλια από 500 ευρώ έως και 9000 ευρώ και ούτε για ποσοστά επί τοις % στο συνολικό κόστος.

      Και το τραγικότερο της όλης ιστορίας στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι τα ετησίως ανανεούμενο συμβόλαια .
      Που όσο είσαι γερός και υγιής σου το ανανεώνουν , αλλά άμα πάρει την κατιούσα η κατάσταση στην υγεία να τους καθίστασαι ασύμφορος ως πελάτης και να μην σου ξανά ανανεώνουν το συμβόλαιο υγείας.
      Γιατί είπαμε είναι επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος , και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή η Πρόνοια απόρων.

      Και στην πρωτοβάθμια υγεία τι γίνεται με την ιδιωτική ασφάλιση?
      Για τα φάρμακα, για διαγνωστικές εξετάσεις, για γιατρούς, για ειδικές θεραπείες, για αναλώσιμα, για ιατρικά βοηθήματα, για ειδικές παροχές, κλπ κλπ. Που τα παρέχει η ιδιωτική ασφάλιση αυτά?


      Καλό είναι αγαπητέ μου τόσο εσύ όσο και όποιοι άλλοι αιθεροβάμονες ότι η λύση των λύσεων στην υγεία είναι αυτή που υποστηρίζεις, καλό είναι να σκέπτεστε και λίγο περισσότερο.

      Και ούτε σωστή κρίση μπορεί να υπάρχει στον περισσότερο κόσμο στο περι επιλογής την μια μορφή η την αλλη.

      Είδαμε ποσοι παρασύρθηκαν΄απο τα "παπαγαλάκια" της Ασπίδας που έκοψαν την δημόσια ασφάλειά τους νομίζοντας οτι εάν κάνουν τότε ιδιωτική και μόνο θα έλυναν ολα τα προβλήματά τους, τους βλέπουμε σήμερα που κλαίνε και οδύρονται που έμειναν ξεκρέμαστοι......

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2017 - 12:06 π.μ.

    ...κατ΄αρχάς, δια κάθε πνευματικώς και ηθικώς καλλιεργημένον Άνθρωπον, αυτή η έκφρασις "ο Έλληνιας", "του Έλληνα" υπονοεί ότι κάποια Ανωτέρα Οντότις, απο το ύψος τής Μεγαλειότητός Της, μελετά πληθυσμόν μικροοργανισμών ή μικροβίων..

    ....τα συγκεριμένα υπό μελέτην, ασημάντου μεγέθους άτομα, έχουν εξαθλιωθεί οικονομικώς, έχουν καταρρακωθεί ηθικώς, έχουν απωλέσει την ιδιότητα του Πολίτη, ή του Πελάτη, λογιζόμενα πλέον απλώς ως Όμηροι συμμοριών..

    ..διά βίου έχουν υποστεί εκμύζηση υπό μορφήν φόρων, εισφορών -και ασφαλιστικών, και ενίοτε "εκτάκτων" δήθεν, τελών, προστίμων και ποινών -ενίοτε, ή μάλλον συχνά, προσχηματικών.. ....δίχως ουδεμίαν ισόποσην -ή έστω προσεγγίζουσαν- ανταπόδοσιν υπό μορφήν αγαθών ή υπηρεσιών.. ιδίως υπηρεσιών υγείας...

    ...τα αυτά υπό μελέτην, ασημάντου μεγέθους άτομα, προς εξασφάλισιν των υπηρεσιών υγείας, υφιστάμενα εκ νέου απομύζηση ακόμη και του τελευταίου διαθεσίμου πόρου, συχνά στρέφονται προς επιχειρήσεις οι οποίες παραπλανούν, εξαπατούν, ή απλώς δεν τηρούν τα υπεσχημένα... ..παράδειγμα: καλύπτεται η επίσκεψις εις ιατρόν, αλλά όχι η ιατρική πράξις, π.χ. η επίδεσις του τραύματος, ή, ή απόφραξις του ακουστικού πόρου...

    ..."ΑΠΕΝΟΠ" σας θυμίζει τίποτα μήπως; ...συμβόλαια υγείας ενιαυσίου διαρκείας (όπου στο loss ratio δεν λαμβάνονται υπ' όψιν τα λύτρα των προηγουμένων "no claim" ετών); ..."ιατρικός πληθωρισμός"; τον οποίον οι ίδιες εταιρείες υποθάλπτουν, ή και καλλιεργούν, ώστε να ειπράττουν τόσο ηυξημένα λύτρα από τα συγκεριμένα υπό μελέτην ασημάντου μεγέθους άτομα, όσο και μεγαλύτερες "επιστροφές" από τα θεραπευτήρια;

    ...εισελθών πλέον εις την πέμπτην δεκαετίαν διακονίας μου εις τον "Χώρον", δεν με εκπλήσσουν τα κρούσματα γελοιότητος και γραφικότητος, δια τα οποία αρμόζουσα είναι η αδιαφορία και η περιφρόνηση...

    ....κατά καιρούς όμως υπερισχύει η Οργή..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή